Incidentul a avut loc vineri, 5 aprilie, în jurul orei 14:00, în zona Liceului C.A. Rosetti, din Constanța. Victima ar fi prezentat multiple răni pe tot corpul, conform presei locale.

Elev bătut în fața liceului, în urma unui conflict spontan

Poliția Municipiului Constanța a transmis în weekend că un minor, de 15 ani, ar fi fost agresat fizic de un bărbat, de 45 de ani, pe fondul unui conflict spontan

„La data de 5 aprilie a.c., în jurul orei 14.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 4 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că pe bulevardul 1 Mai ar fi avut loc o agresiune fizică. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că un minor, de 15 ani, ar fi fost agresat fizic de un bărbat, de 45 de ani, pe fondul unui conflict spontan", au declarat reprezentanții IPJ Constanța. 

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

Acuzații aduse de bunica elevului

Bunica elevului agresat a povestit că nepotul ei ar fi vrut să-i împace pe doi prieteni, când a fost agresat de tatăl unuia dintre ei.

„Băiatul s-a dus să se întâlnească cu băiatul domnului care l-a bătut și să împace alți doi prieteni.

S-au certat și nepotul a vrut să îi împace. Ajuns la liceu, tatăl băiatului a venit cu un boloboc și l-a bătut. Niciodată nu au avut vreun conflict“, a declarat bunica victimei, potrivit Replica online.

Elev de 15 ani, bătut de tatăl unui coleg în fața unui liceu din Constanța

Elev de 15 ani, bătut de tatăl unui coleg în fața unui liceu din Constanța

[Sursa foto: Replica online]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Incidentul din Constanța vine într-un moment în care Ministerul Educației a pus în dezbatere publică Planul Naţional de Combatere a Violenţei Şcolare.

Documentul prevede o serie de măsuri menite să stopeze fenomenul care aproape a devenit sport național.

Citește și: VIDEO- Informații șocante! Elev din Capitală, înjunghiat în fața colegilor

Printre cele mai importante decizii se numără dotarea unităților de învățământ cu sisteme de supraveghere video și audio, majorarea numărului de consilieri școlari, dar și ghiduri online adresate părinților și elevilor 

Elev de 15 ani, bătut de tatăl unui coleg în fața unui liceu din Constanța

Elev de 15 ani, bătut de tatăl unui coleg în fața unui liceu din Constanța

[Sursa foto: Facebook / Politia Romana]

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Planul Naţional de Combatere a Violenţei Şcolare mai prevede o măsură importantă și anume creşterea numărului de consilieri şcolari până la atingerea unei norme de maximum 500 de elevi, maximum 500 de elevi şi preşcolari sau de maximum 300 de preşcolari, anual.

Conform datelor prezentate de Ministerul Educației, în anul școlar trecut au fost înregistrate aproximativ 5.400 de cazuri de violență, 73% dintre ele fiind atac la persoană.

Conform unei statistici prezentate de Adevarul.ro, în România, jumătate dintre elevi au parte de amenințări, umilință sau violență fizică, iar 81% sunt martori ai situațiilor de bullying.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si