Elevi români au obţinut trei medalii de aur şi una de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie

Elevii români au câştigat trei medalii de aur şi o medalie de argint la a 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 23 iulie - 1 august, la Tbilisi, Georgia, cel mai bun rezultat în istoria participării ţării noastre la această competiţie, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS).

luni 01 august 2016 , 18:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cei trei elevi români medaliaţi cu aur sunt: Andrei Iliescu, absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, Paul Haidu-Gerea, (clasa a XI-a/Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân” din Constanţa), premiat cu medalia de argint în 2015, şi Robert Cristian Râclea (clasa a XII-a/Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri” din Galaţi).

De asemenea, lui Andrei Iliescu, laureat cu aur şi la ediţia anterioară a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, i-a fost decernat premiul IUPAC (The International Union of Pure and Applied Chemistry) pentru cel mai mare punctaj din concurs, arată Ministerul Educaţiei.

Medalia de argint a fost obţinută de Alexandra Dima, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. La ediţia din acest an au fost prezenţi 264 de competitori din 75 de ţări.

Rezultatul obţinut de elevii români, cel mai bun din istoria participării ţării noastre la această competiţie, plasează România pe locul I în Europa şi pe locul al II-lea în lume în clasamentul neoficial al ţărilor participante, potrivit MENCS.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si