Elevii care învață în școli cu risc seismic vor fi mutați

După valul de cutremure, autoritățile încep să ia primele măsuri în legătură cu școlile. Elevii vor fi mutați în alte unități de învățământ.

Author: Diana Puiu miercuri 22 februarie 2023 , 19:38

Elevii care învață în școli cu risc seismic vor fi mutați

Elevii care învață în școli cu risc seismic vor fi mutați

[Sursa foto: sector2.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Peste 800 de replici au avut loc până acum în România, mai exact în Gorj, iar un nou seism s-a produs azi într-o zonă neașteptată, în Timiș.

Tot azi a avut loc un cutremur și în Vrancea, de magnitudine mică.

Citește și: Un nou cutremur în Gorj: seismul a avut o magnitudine de 4,1

39 de unități de învățământ sunt încadrate în clasa I de risc seismic, potrivit ulimelor raporturi.
În localitatea Dâmbu din județul Prahova, 40 de elevi de la școala primară învață într-o unitate de învățământ cu risc seismic. Aceștia vor fi relocați la o grădiniță din Băicoi.

Citeste si: Tichete sociale de Paște! Se dau câte 200 de lei de la primărie. Cine sunt românii care beneficiază de acest venit- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Un nou cutremur în România, cu puțin timp în urmă

"Vreau să precizez că această școală nu se va închide, doar va fi o relocare temporară pe perioada lucrărilor de consolidare", a declarat Marius Constantin, primarul din Băicoi, potrivit aceleiași surse menționate anterior.

În Brăila, numărul de elevi care ar trebui să fie mutați este mult mai mare. Un număr de 400 de elevi de la Licel de Arte ar trebui relocați.
"Demersurile cu mutarea copiilor din acest lor corp de clădire au început din octombrie. Deja trei clase sunt la centrul comunitar", a declarat Gheorghe Antonescu, directorul Liceului de Arte Brăila.

Citește și: VIDEO- Banca Mondială: România este una dintre cele mai expuse țări la cutremur din Uniunea Europeană

Un nou cutremur în România, cu puțin timp în urmă

Un cutremur cu magnitudinea de 3.7 grade s-a produs azi, ora 16:37:52 (ora României), în Banat, la o adâncime de 10 km.

Acesta a avut o magnitudine de 3.7 și s-a produs la adâncimea de 10 km.
Cutremurul s-a produs la 48km S de Timisoara, 75km NE de Belgrade, 75km NE de Zemun, 96km S de Arad, 96km E de Novi Sad, 124km SE de Szeged, 201km S de Oradea, 233km N de Nis, 235km E de Pecs, 243km NV de Craiova.

Citește și:  Listă școli risc seismic România. Care sunt instituțiile de învățământ încadrate în categoria de risc seismic I?

Listă școli risc seismic România. Ministerul Educației a publicat lista școlilor din România cu risc seismic de grad I. Iată școlile care se înscriu în această categorie! Mai exact,   din 118 școli care au fost evaluate cu risc seismic au mai rămas doar 39 de instituții școlare   după ședința care a avut loc ieri la Guvern.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si