Elevii mai au de așteptat. Când vor afla cum se vor întoarce la cursuri în noul an școlar

Elevii vor afla peste două săptămâni dacă se vor putea duce la școală, potrivit scenariului verde, vor avea regim mixt sau vor face cursurile online.

Author: Alex Dumitrescu luni 24 august 2020 , 10:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Modul în care elevii vor face școală  va fi stabilit pe 7 septembrie, când DSP va publica situația epidemiologică din fiecare localitate.

În linii mari, se știe cum vor fi organizate școlile începând cu data de 14 septembrie, spune secretarul de Stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu:

„Toate procesele care țin de organizarea școlilor sunt deja publice, în linii mari acelea vor fi. E loc de îmbunătățire. Așteptăm recomandări din partea oricui are astfel de recomandări. Ca puncte importante de reper, ce e menționat în acel proiect de act normativ este menționată și data de 7 septembrie, când Direcțiile de Sănătate Publică vor evalua starea epidemiogică a fiecărei localități ”.

„Vorbim de cele 3 scenarii și, ca să se poată identifica ce scenariu se aplică fiecărei școli, fiecărei localități în parte, acest lucru începe pe data de 7 septembrie, când DSP-urile vor evalua rata de transmitere. Se face o informare către inspectoratele locale, către comitetele județene pentru situații de urgență și se pune în mișcare mecanismul, astfel încât să se poată seta locul în care se găsește fiecare localitate și măsurile pentru deschiderea anului

școlar”, a declarat secretarul de Stat Andrei Baciu la Digi24.

Elevii cer măști gratuite de la stat

Asociațiile de elevi din mai multe orașe din țară cer ca Guvernul să pună la dispoziție măști pentru fiecare elev, așa cum au anunțat în luna aprilie.

„Este obligatoriu ca statul să asigure măști fiecărui elev, așa cum de altfel a și promis în luna aprilie. Veți spune că o mască nu este scumpă, dar într-o familie cu venit mediu, unde mai mulți copii merg la școală, costurile pentru a asigura două-trei măști pe zi ajung să fie mari. Nu ar trebui ca familiile să facă eforturi pentru a-și putea trimite în siguranță elevii la școală. Mai mult de atât, cum vrea Guvernul să stabilească cine primește masca de protecție”, a spus Andreea-Sabina Spătariu, președinte AEC.

Citeste si: Vom purta mască de protecție și în casă? Răspunsul lui Alexandru Rafila

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, că este imposibil ca Guvernul să asigure măști de protecție pentru toți copiii și profesorii.

„Există categorii defavorizate care sunt beneficiare de măşti gratuite din partea statului, prin achiziţia făcută de Ministerul Sănătăţii. Din perspectiva Guvernului, noi punem bani la dispoziţie autorităţilor publice locale, să facă un stoc minim de măşti şi materiale dezinfectante în fiecare şcoală, pentru situaţii de avarie. Să spunem că îşi uită măscuţa copilul, e dintr-o familie mai săracă, i s-au terminat măştile. Însă este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii din ţara aceasta, pentru toţi profesorii. Deci, sprijinul guvernamental merge pentru categoriile defavorizate, pe o achiziţie deja finalizată la Ministerul Sănătăţii”, a afirmat Raluca Turcan, sâmbătă la Sibiu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si