Elevii risca sa inceapa scoala fara manuale. Tipografii someaza Ministerul Educatiei sa aloce banii necesari

Ministerul Educatiei a fost somat de tipografi sa aloce banii necesari pentru manualele scolare cel tarziu pana la sfarsitul lunii iulie, in caz contrar, elevii claselor a 11-a si a 12-a vor incepe anul scolar fara carti.

A.S., vineri 22 iulie 2016 , 09:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Tipografii somează Ministerul Educaţiei să aloce fonduri pentru cele peste 3 milioane de manuale şcolare pentru clasele a 11-a şi a 12-a.

"Din păcate, deşi am cerut alocarea banilor încă de la sfârşitul lunii iunie, alături de reprezentanţii editurilor, nici până în prezent nu s-a primit vreun leu.

Editurile aşteaptă, sunt proceduri, trebuie să facă negocieri, licitaţii publice, trebuie date comenzi la tipografii.

Somăm Ministerul Educaţiei, pe noul ministru Mircea Dumitru, să dispună alocarea banilor necesari cel târziu până la sfârşitul lunii iulie, în caz contrar existând riscul major ca manualele să nu ajungă pe băncile elevilor la începutul anului şcolar care începe în 12 septembrie" a declarat joi directorul Sucursalei "Ardealul" Cluj-Napoca a Companiei Naţionale a Imprimeriilor "Coresi", Mircia Giurgiu.

La sfârşitul lunii iunie, editurile şi tipografiile care se ocupă de tipărirea manualelor şcolare avertizau că această industrie este în pericol şi riscă să ajungă în faliment din cauza preţurilor mici oferite de Ministerul Educaţiei, care nu ţin cont de situaţia reală din piaţă, cerând ajutorul ministerului în reglementarea situaţiei, scrie mediafax.ro.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si