Elevii romani au castigat trei medalii de argint si una de bronz la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului

Elevii din lotul olimpic al Romaniei au castigat trei medalii de argint si una de bronz la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului, care a avut loc in Japonia, in perioada 20-27 august, a anuntat, marti, Ministerul Educatiei.

marți 30 august 2016 , 16:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Lotul olimpic al Romaniei a cucerit trei medalii de argint si o medalie de bronz la cea de-a zecea editie a Olimpiadei Internationale de Stiinte ale Pamantului (International Earth Science Olympiad - IESO), desfasurata in localitatea japoneza Tsu.

Medaliile de argint au fost obtinute de Alexandra Alexiu (clasa a X-a/Colegiul National "Mihai Viteazul” din Ploiesti), Hakan Calila (clasa a X-a/Colegiul National "Mircea cel Batran” din Constanta) si Tudor Pipirig (clasa a XI-a/Colegiul National "Emil Racovita” din Iasi), precizeaza Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS), potrivit News.ro.

De asemenea, Diana-Gabriela Oprea (clasa a X-a/Colegiul National "Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzau) a fost medaliata cu bronz.

Trei dintre unitatile de invatamant din care provin medaliatii din acest an au avut premianti si la ultimele doua editii ale IESO: Colegiul National "Mircea cel Batran” din Constanta (2014 si 2015), Colegiul National "Emil Racovita” din Iasi (2015) si Colegiul National "Mihai Viteazul” din Ploiesti (2014).

La Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului 2016 au participat 100 de elevi din 26 de tari, potrivit MENCS.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si