Elicopterele EC-135, similare cu cel prabusit in Republica Moldova, si-au reluat activitatea. In urma verificarilor s-a stabilit ca nu sunt cauze tehnice care sa impiedice misiunile de salvare

Toate aeronavele EC-135, similare celui prabusit pe 2 iunie in Republica Moldova, ramase la sol in urma tragediei, şi-au reluat de sambata activitatea de salvare aeriana.

Editor: Alexandra Chiric Author: A.C. sâmbătă 18 iunie 2016 , 17:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In urma investigatiilor tehnice efectuate de reprezentantii firmei Airbus Helicopters şi specialişti germani s-a stabilit ca nu exista o cauza tehnica care sa impiedice zborurile cu aceste elicoptere.

"In urma investigatiilor tehnice preliminare efectuate de catre reprezentantii firmei Airbus Helicopters şi a altor specialişti germani cooptati pentru aceasta verificare a rezultat ca nu sunt indicii care sa conduca la concluzia ca exista vreo cauza tehnica care sa impiedice zborurile cu aceste elicoptere”,

potrivit MAI.

Aeronavele de tip EC-135 de la cele cinci puncte de operare aeromedicala au fost oprite la sol din 2 iunie si supuse verificarilor tehnice, la sol şi in zbor, informeaza news.ro.

Un elicopterul EC-153 care era in misiune de salvare cu echipaj SMURD in Republica Moldova s-a prabuşit in 2 iunie, in localitatea Haragiş, din raionul Cantemir. Toti cei patru membri ai echipajului şi-au pierdut viata in misiune, pilotul Doru Gavril, copilotul Voicu Şocae, medicul Mihaela Dumea şi asistentul medical Sandu Gabriel.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si