Elon Musk este aproape convins ca traim intr-un Univers artificial: "Suntem, aproape sigur, intr-o realitate simulata a unei civilizatii avansate"

Celebrul antreprenor care a creat SpaceX, Tesla Motors si care lucreaza la metoda revolutionara de transport Hyperloop, Elon Musk, a declarat in cadrul conferintei anuale Code ca suntem, aproape sigur, intr-o realitate simulata a unei civilizatii avansate si ca este aproape sigur că trăim intr-un Univers artificial.

A.C., joi 02 iunie 2016 , 16:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Cel mai puternic argument ca suntem intr-o simulare probabil este urmatorul. Acum 40 de ani aveam jocul pong. Doua dreptunghiuri si un punct, acestea erau jocurile atunci. Acum, 40 de ani mai tarziu, avem simulari 3D realiste cu milioane de oameni jucand simultan - si devin din ce in ce mai bune in fiecare an”, a declarat acesta, potrivit hotnews.ro.

Musk a precizat ca in curand vom avea o realitate virtuala, realitate augmentata."Daca luam in calcul orice rata de imbunatatire, jocurile vor deveni indiscernabile fata de realitate, chiar daca rata de imbunatatire va fi de o mie de ori mai mica decat acum”, a declarat el, adaugand ca „exista o sansa la cateva miliarde sa fim intr-o realitate fizica”.

Musk a declarat ca spera ca afirmatia sa sa fie adevarata, altfel ar inseamna ca lumea ar avea un sfarsit.

Concluzia lui Elon Musk este că fie ajungem să programăm nişte simulări atât de perfecte încât nu vor putea fi deosebite de lumea reală, "fie civilizaţia umană va înceta să mai existe".

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si