Emmanuel Macron vine în România

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, sosește în România miercurea viitoare, pe 15 iunie. Acesta va fi primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unor surse oficiale. Preşedintele francez ar urma să se întâlnească şi cu soldaţii francezi din NATO aflaţi la baza militară Mihail Kogălniceanu.

Author: Laura Macovei joi 09 iunie 2022 , 15:19

Emmanuel Macron vine în România

Emmanuel Macron vine în România

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vizita preşedintelui francez are loc la câteva zile după Summitul Bucureşti 9, găzduit de şeful statului Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Scopul vizitei președintelui francez

În luna februarie, preşedintele francez anunţa la Bruxelles că Franţa îşi accelerează desfăşurarea unor trupe de militari în România, în cadrul NATO, în urma invaziei Ucrainei de

către armata rusă şi dădea asigurări în cadrul unui summit excepţional UE că Parisul va ”continua să livreze materiale militare şi susţinere populaţiei” Ucrainei. 

Citeste si: Președintele Poloniei îi atacă pe liderii Franţei şi Germaniei pentru că discută cu Vladimir Putin

Evenimentul este organizat la invitaţia Preşedintelui României şi a Preşedintelui Republicii Polone, Andrzej Duda, ca iniţiatori ai acestui format. Prezenți la București vor fi și ceilalți șefi de state din Formatul București. 

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Misha a rămas cu traume după mariajul cu Connect-R! Abia acum s-a spus tot adevărul despre divorțul lor:- wowbiz.ro

Reuniunea la vârf a statelor din Formatul Bucureşti 9 este specială și de mare importanță, mai ales în ceea ce privește actualul context de securitate generat de agresiunea ilegală și nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei. 

Citeste si: Emmanuel Macron declară că Rusia nu trebuie să fie umilită: „Sunt convins că Franţei îi revine rolul de a fi o putere de mediere”

De asemenea, reuniunea are rolul de a aduce în discuție multitudinea provocărilor comune cu care se confruntă statele de pe Flancul Estic, precum şi întreaga regiune euroatlantică.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si