Emoționant! Prietenii s-au recules la mormântul lui Ioan Gyuri Pascu, la 3 ani de la decesul artistului: „Nu te vom uita niciodată!” FOTO

Prietenii s-au recules la mormântul lui Ioan Gyuri Pascu pe 26 septembrie, ziua în care artistul a murit.

Author: Matei Vaihan sâmbătă 28 septembrie 2019 , 19:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prietenii s-au recules la mormântul lui Ioan Gyuri Pascu pentru a comemora 3 ani de la decesul acestuia, petrecut pe 26 septembrie 2016. Fostul membru al trupei Divertis, care avea 55 de ani, a fost înmormântat la Agnita, oraşul său natal. Printre cei veniţi s-au numărat mai mulţi folkişti care au cântat într-un spectacol dedicat lui Gyuri, chiar pe 26 septembrie. La slujba care a avut loc la locul de veci a participat şi fostul mare sportiv Ioan Patzaichin, bun prieten cu Gyuri.

Prietenii s-au recules la mormântul lui Ioan Gyuri Pascu: "Vom cânta şi ne vom aduce aminte de tine" 

„Au trecut 3 ani de la plecarea ta, dragă Gyuri...

Noi, colegii şi prietenii tăi suntem aici, la Agnita, unde vom cânta şi ne vom aduce aminte de tine, ca în fiecare an! Dumnezeu să te odihnească în pace şi în linişte. Nu te vom uita niciodată”, au postat cei care l-au pomenit pe Gyuri Pascu. Acum aproape o lună, un reporter de la revista România Mare a vizitat locul de veci al lui Gyuri şi s-a declarat dezamăgit că lumea l-a uitat pe artist.

Prietenii s-au recules la mormântul lui Ioan Gyuri Pascu: "Deosebit de trist"

„Eram convins că, după aproape 3 ani de la moartea lui, voi vedea un monument deosebit, așa cum este și cel care se odihnește acolo. Și da, era deosebit… deosebit de trist. Mormîntul lui Ioan Gyuri Pascu uimește prin modestia lui. O grămăjoară de pămînt, cu două cruci de lemn la cap și o piatră veche, foarte veche, pe care era inscripționat numele altei rude, probabil. Pe una din crucile de lemn este gravat numele lui, iar pe cealaltă numele surorii lui, care a plecat la ceva timp după ce Gyuri a ales să ne părăsească. Ce este trist, foarte trist, este că acolo, în acea groapă, sub acel mormînt de pămînt, se află două sicrie, unul peste altul, despărțite fiind doar de un mic strat de pămînt și, poate, de niște scînduri. Oare așa înțelege orașul Agnita, prin primarul lui, prin consilierii săi, să îl onoreze pe Ioan Gyuri Pascu, să îi cinstească amintirea? Atît de jos am ajuns noi, ca popor, încît să lăsăm de izbeliște mormîntul unui actor atît de îndrăgit? Unde sînt cei care l-au admirat, unde îi sînt prietenii? Unde îi sînt colegii din Divertis, unde sînt cei care l-au iubit?”,  s-a scris despre locul de veci al artistului. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si