Epidemiologul Octavian Jurma: ,,Până duminică vom depăși pragul de 250 de copii internați în spital"

Octavian Jurma qnunță că în scurt timp vom depăși un nou rcord al valului 5, mai ales că, în prezent, s-a depășit pragul de 200 de copii internați în spital din cauza infecției cu virusul SARS-CoV-2, cu o săptămână mai repede decât prognoza făcută în acest sens.

Author: Alexandra Costea vineri 14 ianuarie 2022 , 11:44

Epidemiologul Octavian Jurma: ,,Până duminică vom depăși pragul de 250 de copii internați în spital"

Epidemiologul Octavian Jurma: ,,Până duminică vom depăși pragul de 250 de copii internați în spital"

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

,,Azi am depășit deja pragul de 200 de copii internați în spital din cauza COVID-19 cu aproape o săptămâna mai repede decât prognoza simplă pe baza ratei de creștere de săptămâna trecută.

În acest ritm vom în trece de pragul de 250 minori internați până duminică și vom înregistra un nou record pandemic, cea mai mare rată de creștere a spitalizării în rândul copiilor de la debutul pandemiei", a postat vineri pe pagina sa Facebook medicul epidemiolog.

Citeste si: Bilanț COVID-19, 14 ianuarie. Cifre îngrijorătoare, aproape 10.000 de cazuri noi au fost înregistrate

Rata de spitalizare este în crește

Potrivit medicului, se vede și în rândul populației generale o creștere a ratei de spitalizare, la două săptămâni după debutul valului 5 - Omicron, exact cum a fost și în cazul valului Delta.

Citeste si: Un bărbat din Sângeorz-Băi a vrut să curme viața soției sale, după care, și-a pus capăt zilelor, într-o magazie. Femeia a ajuns, cu ultimele puteri, la o stație de pompieri- kanald.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”- wowbiz.ro

,,Noroc că Omicron e <mult mai blândă decât Delta> și că școlile nu vor trece în online decât atunci când se vor umple spitalele pentru adulți. Că dacă era, Doamne ferește, la fel de severă ca Delta ar fi trebuit să facă ceva guvernul să protejeze copiii de infectare. Are perfect sens, nu-i așa? Ce poate fi mai normal în față unei <banale gripe> decât să internezi copiii însoțiți de unul din părinți într-un spital de adulți? E o situație care garantează traume pe viață în toată familia respectivă. Dar o fi mai bine decât vaccinarea într-o logică sectantă. Asta în timp ce clasele rămân deschise până se vor identifica 3 elevi infectați (nu e clar dacă aceștia trebuie să fie simultan infectați sau e OK și la o lună distanță) când toată clasa merge în online după care se întoarce la școală, dacă mai sunt încă profesori care nu s-au infectat", a adăugat Octavian Jurma.

Specialistul afirmă că nu sunt teste în școli care să identifice copiii infectați, deci unitatea de învățământ depinde tot de bună credință a părinților care nu vor să își testeze copiii nici pe gratis.

,,Puteți să vă imaginați un mecanism mai eficient de infectare în masă a elevilor? Exclus să apară testele în școli până la finalul valului 5. Probabil guvernații au decis că dacă părințîi se tem (sau nu pot) să își vaccineze copii cu vacinuri medicale, e mai eficient să le oblige copiii să se <vaccineze> cu <vaccinuri naturale> adică să îi încurajeze să se infecteze. Faptul că Omicron este o variantă mai periculoasă pentru copii a unui virus care a ținut <doar> 500 de copii pe zi în spitale în vârful valului Delta, din care peste 40 în ATI, are relevanță zero pentru conducătorii noștri. Asta evident nu îi împiedică în ultima vreme să se arate tot mai preocupați declarativ de educația și viitorul copiilor noștri", a mai scris epidemiologul.

Citeste si: Sarah Dumitrescu s-a fotografiat nemachiată. Cum arată fiica Anamariei Prodan complet naturală- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Pique, etichetat din nou drept cel mai neglijent părinte! Fostul iubit al Shakirei l-a uitat pe fiul sau cel mic, Sasha, într-un magazin- radioimpuls.ro

Citeste si: Care sunt școlile care trec în online de luni, 17 ianuarie. Ministrul Sorin Cîmpeanu, precizări după decizia CNSU


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si