Episcopia Huşilor, despre cazul fostului episcop Onilă, acuzat de viol: „Îndemnăm credincioşii să nu lase ca acest caz să îi tulbure”

Episcopia Huşilor afirmă, referindu-se la cazul fostului episcop Cornel Onilă, acuzat de viol, că vor fi luate măsuri după o decizie definitivă a instanţei şi că faptele de care acesta este acuzat sunt de o mare ghravitate, dar că nicio instituţie nu poate fi confundată cu o persoană, motiv pentur care îndeamnă credincioşii să nu lase ca acest caz să îi tulbure mai mult decât a făcut-o până în prezent.

G.B., vineri 22 mai 2020 , 18:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Cazul, fiind de natură penală, ţine de competenţa organelor abilitate ale Statului, iar Episcopia Huşilor, neputându-se substitui acestora, aşteaptă finalizarea procesului. După ce va fi emisă o hotărâre de necontestat în acest caz, forurile prevăzute de Statutul şi Regulamentele bisericeşti sunt abilitate să ia măsurile care se impun. Începând cu luna august 2017, Episcopia Huşilor nu a mai avut niciun fel de legătură canonică cu fostul episcop Corneliu Onilă”, anunţă Episcopia, care afirmă că faptele puse în sarcina acestuia sunt de o mare gravitate şi au menirea de a tulbura pe oricine, sub toate aspectele”.

Episcopia afirmă, într-un comunicat, că regretă ”sminteala creată de acest caz, precum şi implicaţiile morale care nu fac cinste nimănui, cu atât mai puţin cu cât acestea sunt asociate imaginii unui slujitor al Bisericii, care trebuie să fie, prin excelenţă, un exemplu de moralitate”.

Episcopia Huşilor, despre cazul fostului episcop Onilă, acuzat de viol: „Îndemnăm credincioşii să nu lase ca acest caz să îi tulbure”

”Nicio instituţie, însă, nu poate fi confundată cu o persoană. Mecanismele de combatere a faptelor penale trebuie să funcţioneze, indiferent de persoana în cauză. Prin urmare, îi îndemnăm pe toţi credincioşii să nu lase ca acest caz, profund nefericit, să îi tulbure mai mult decât a făcut-o până în prezent. În spiritul celor menţionate, până la o decizie finală, ne rezervăm dreptul de a nu dezvolta mai mult acest subiect, în afara celor deja precizate”, conchide Episcopia Huşilor.

episcopie preot viol

Citeste si: Antrenorul din Serie A Luigi Simoni a decedat

Citeste si: Horoscop chinezesc. Ce ne rezerva luna mai, in funcție de zodie

Citeste si: Alba: Explozie la Uzina Mecanică Cugir, două persoane fiind rănite

Fostul episcop de Huşi Cornel Onilă, cercetat pentru agresiune sexuală şi viol, ambele în formă continuată, a fost arestat vineri pentru 30 de zile, ca urmare a deciziei Curţii de Apel Iaşi, avocatul său anunţând că decizia va fi contestată. Onilă a susţinut în faţa instanţei că este nevinovat, refuzând să facă alte declaraţii. Jitaru Sebastian Cristi, fost călugăr Arhimandrit, cercetat în acelaşi dosar pentru viol, agresiune sexuală şi şantaj, a primit şi el mandat de arestare.

Citeste si: Măşti de protecţie gratuite pentru 2,3 milioane de persoane! Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut anunțul

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si