Episcopul Husilor, filmat in ipostaze intime cu un fost elev de la seminar, s-a retras din functie, desi se considera nevinovat

Episcopul Husilor, Corneliu Barladeanu, care a fost filmat in ipostaze intime cu un fost elev de la seminar, in prezent preot, s-a retras din functie, desi se considera nevinovat, el urmand sa ramana ”in ascultare deplina fata de Sfantul Sinod”, au anuntat reprezentantii Patriarhiei.

Author: V.P. Webeditor: A.L. vineri 18 august 2017 , 14:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”PS Corneliu, episcopul Husilor, si-a

depus cererea de retragere din functie, cerere care a fost aprobata de Sfantul Sinod. El se considera nevinovat, dar pentru tulburarea generata in biserica fata de credinciosi a ales sa faca acest pas”, a spus purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu.

Corneliu Barladeanu a decis ”sa ramana in ascultare deplina fata de Sfantul Sinod”, se arata intr-un comunicat al Patriarhiei.

”Sfantul Sinod a aprobat aceasta solicitare (n.r.- de retragere) si a decis vacantarea scaunului de Episcop al Husilor, in vederea alegerii unui nou episcop pentru aceasta eparhie, in cel mult 60 de zile, conform prevederilor statutare”, precizeaza Patriarhia.

De asemenea, PS Corneliu este exclus din clerul bisericesc.

Potrivit sursei citate, in timpul sedintei de lucru a Sfantului Sinod ” s-a luat act cu mahnire de campania agresiva a unor posturi si retele media indreptata impotriva slujitorilor Bisericii Ortodoxe Romane, adesea in complicitate cu unii clerici razvratiti, campanie care produce multa intristare in randul clerului si credinciosilor”.

”In acelasi timp, toti slujitorii Bisericii trebuie sa respecte disciplina Bisericii si sa-si innoiasca permanent viata spirituala, pentru o slujire pastorala cat mai corecta si responsabila fata de credinciosii pe care-i pastoresc ”, se mai arata in comunicatul Patriarhiei.

Patriarhia anunta miercuri ca Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) va discuta, vineri, "situatia critica din Episcopia Husilor, ca urmare a unor acuzatii aduse preasfintitului parinte Corneliu Barladeanu, precum si unor clerici din aceasta eparhie".

Episcopul Husilor, Corneliu Barladeanu, a fost filmat in ipostaze intime cu un fost elev de la seminar, in prezent preot.

In urma acestor imagini, Mitropolia Moldovei si Bucovinei i-a solicitat episcopului de Husi sa nu mai slujeasca Sfanta Liturghie si celelalte slujbe bisericesti, ”pana la proxima sedinta a Sfantului Sinod cand se va aborda acest subiect”.
 

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si