Episcopul Huşilor s-a izolat intr-o vila, in aşteptarea deciziei Sfantului Sinod, ca urmare a unui scandal sexual

Oprit de la slujire, in urma scandalului sexual in care este implicat, episcopul Corneliu al Huşilor nu a mai aparut deloc in spaţiul public, retragandu-se intr-o vila impozanta, construita in apropierea Episcopiei Husilor.

A.L., vineri 11 august 2017 , 10:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Imobilul cu doua etaje a fost construit pe terenul Episcopiei Husilor la scurt timp dupa ce Corneliu Barladeanu a fost intronizat episcop.

Oficial, nimeni nu cunoaste statutul cladirii ridicate pe doua etaje pe camp, imprejmuita cu garduri inalte pentru a fi ferita de privirile curiosilor. Pana a ajunge episcop, Corneliu Barladeanu a locuit intr-o chilie a Episcopiei Husilor.

Fostul episcop, Ioachim, a locuit la randul sau in Palatul Episcopal, acolo unde avea cateva camere cu titlul de locuinţa de serviciu.

Dupa ridicarea noii cladiri, episcopul Corneliu s-a mutat acolo, locuind singur. Surse din randul preoţilor vasluieni afirma ca imobilul in care locuieste inaltul prelat este ingrijit de trei maicuţe de la Manastirea Petru si Pavel (aflata in incinta Episcopiei), iar in interior nu au acces decat persoanele foarte apropiate. De altfel, dupa izbucnirea scandalului, cladirea in care s-a retras episcopul Corneliu este pazita aproape in permanenţa de fratele sau, Florin Onila, fost poliţist de frontiera la Vama Albiţa, condamnat in dosarul de corupţie „Lotul Albiţa I“.

Fratele Episcopului de Husi a fost arestat in februarie 2011, fiind eliberat dupa trei luni.

In martie anul curent, a fost gasit vinovat, alaturi de alţi 45 de frontiera, fiind condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere pentru faptele de corupţie. in timpul procesului, Florin Onila a demisionat din Poliţia de Frontiera, fiind angajat de fratele sau ca administrator la Episcopia Husilor. Fostul poliţist de frontiera Florin Onila este si cel care conduce bolidul de lux, un SUV Volswagen, achiziţionat de episcopul Corneliu in 2015.
Citeste continuarea pe Adevarul.ro 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si