VIDEO| Escrocul care fura banii de la copiii grav bolnavi

Drama prin care mai multe mame trec din cauza afecţiunilor grave de care suferă copiii lor a ajuns sursă de profit pentru un escroc cu state vechi din Oradea. Individul le contacta pe sub pretextul că vrea să le ajute cu bani pentru tratamentul sau operaţiile de care aveau nevoie cei mici şi nu dura mult până când bietele femei să devină victime. În loc să primească ajutorul promis, toate cele care au căzut în plasa acestui tânăr s-au trezit cu conturile golite! Fără banii obținuți prin donații de la alți oameni cu adevărat de bine. Escrocul a fost arestat preventiv.

Author: Georgiana Balaban joi 03 iunie 2021 , 20:26

 Escrocul care fura banii de la copiii grav bolnavi
Escrocul care fura banii de la copiii grav bolnavi.[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Florin Marcel Manciu, un tânăr orădean care trăiește de ani buni din escrocherii, a găsit o nouă țintă pentru a face bani- familiile greu încercate de viață din cauza unor probleme grave de sănătate ale copiiilor.

Citeste si: Familia afaceristului din Arad, păzită non-stop

„A zis că sună din partea fundației, că a luat legătura cu colegii de la Fundația Speranța.”, a zis una dintre victime.

Concret, individul contacta mamele după ce acestea cereau ajutor pe diverse reţele de socializare sau platforme online ca să strângă banii necesari pentru diverse intervenții costisitioare, dar salvatoare pentru micuții lor.

Fura bani grei de la mamele vulnerabile

După ce le câștiga încrederea și obținea datele lor bancare, individul le golea conturile fără nicio remușcare. Aşa a păţit şi Lavinia, o mamă din Deva, al cărei copil suferă, la vârsta de numai 3 ani, de cancer la măduva osoasă, într-o formă rară.


Disperată, femeia a cerut ajutorul unei asociații pentru a începe strângerea de donații necesare pentru ca micuțul să poată beneficia de operația salvatoare.

„Așa am considerat noi, ca părinți, am făcut-o pentru copilul nostru. Ne-am gândit să cerem un ajutor, o sumă cât de mică. ”, a zis mama.

Pe fir a intrat, însă, tânărul care îşi dorea, de fapt, orice, dar numai NU bine să facă.

Citeste si: VIDEO- Val de aer polar peste România. De când se încălzește

4.000 de lei a putut să fure individul de la ea. Și nu este singura mamă păcălită. O altă femeie a fost sunată de Manciu care s-a prezentat, de această dată, drept un tată fără posibilități care are nevoie de bani pentru a-și ajuta copilul. Așa, a reușit să spargă contul victimei de unde a retras tot 4.000 de lei, fiind suma maximă autorizată de bancă.
În faţa unei alte femei de la care voia să fure banii strânşi din donaţii, individul a pretins că este inspector de Poliţie, în PrahovA.

Asociaţia pe care pretindea că o reprezintă acest individ, în faţa multor mame, se dezice total de el! O plângere a fost depusă la poliţie, iar toţi beneficiarii Asociaţiei au fost avertizati de tentativă.

„Cu acordul părinţilor, cu acordul beneficiarilor, noi am publicat întotdeauna telefonul beneficiarului pentru ca cei care doresc să ajute în mod direct şi personal să poată să facă lucrul acesta fără intervenţia noastră, ca Asociaţie! Aceşti escroci au preluat de pe site-ul nostru telefoanele beneficiarilor şi au fost sunaţi absolut toţi la rând! De obicei, pe Whatsapp şi seara târziu!
Nu pot să înţeleg ce fel de om poţi să fii să încerci să furi bani, să escrochezi părinţi care au copiii în ultima fază a vieţii lor! ”, au zis reprezentanții asociației.

Citeste si: Mai saraci, dar cu apartamente scumpe

Nu este prima dată când Florin Manciu are probleme cu legea. A escrocat mai multe persoane, de-a lungul anilor, această ,,activitate" fiind, de altfel, singura lui sursă de venituri.

Escrocul a păcălit 57 de locatari ai unui bloc din Oradea să ii vireze bani, dupa ce le a spus ca firma sa oferă serviciile de mentenanță pentru lucrarile de electricitate. Alte zeci de victime a făcut dupa ce a cerut bani în numele unor vedete tv sau s-a prezentat călugăr.

Florin Manciu a fost condamnat și în trecut pentru escrocheriile sale, la doi ani și 10 luni de închisoare cu suspendare. Dacă va fi găsit vinovat și în acest caz, va ajunge în spatele gratiilor unde va trebui să execute toate pedepsele primite.

Citeste si: Live Stream Online „Survivor România”- Ediţia de joi, 3 iunie 2021- VIDEO Sebastian Chitoșcă, dezamăgit de Zanni!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si