Este o premiera. Ce i-au facut austriecii acestei tiganci din Romania dupa ce au prins-o la cersit

O femeie, de etnie roma, cu cetatenie romana a fost amendata in Austria fiindca cersea pe strazi, in brate cu un copil. Tanara trebuie sa plateasca 38.000 de euro pentru fapta sa.

luni 22 august 2016 , 14:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mihaela Cristea a fost prinsa la cersit in mod repetat pe strazile orasului Vorarlberg, impreuna cu unul dintre copiii ei. Cersitul cu copii in Austria este interzis, astfel, autoritatile au decis sa o amendeze.

"S-a decis cu unanimitate de voturi din partea tuturor partidelor din parlamentul din Vorarlberg ca a cersi alaturi de un copil este interzis in acest land, iar cersetorii trebuie sa se conformeze", a declarat politicianul Erich Schwarzler (OVP), seful autoritatii locale. Acesta a mai spus ca 'este important si corect' sa se stabileasca limite pentru cei care continua sa incalce legea si sa cerseasca impreuna cu minori.

Avocatul Mihaelei Cristea a declarat ca este nerealist ca cineva care castiga 200 de euro pe luna sa poata sa-si permita sa plateasca o amenda de 38.000 de euro. Este 'total disproportionat si de asemenea ilegal', a declarat avocatul Anton Schaefer, scrie site-ul stirileprotv.ro.

Mihaela Cristea are in total cinci copii si in Austria este un om al strazii. "Castig intre 20 si 30 de euro pe zi si trebuie sa trimit o buna parte din acesti bani copiilor mei in Romania", a spus ea.

"Nu vrem sa oferim un cadru organizat cersetorilor si oamenilor care vin la noi si nu respecta legea din tara noastra', a spus Erich Schwarzler.

Amenda imensa a fost criticata de reprezentanta Partidului Verzilor in Vorarlberg, Nina Tomaselli, si a cerut revenirea la o atitudine rationala. Daca romanca va castiga, avocatul ei sustine ca interdictia cu privire la cersetorie in Vorarlberg ar putea fi abolita.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si