Esti internat in spital si vrei sa te uiti la televizor? Platesti. 10 lei pentru o zi de butonat telecomanda. Unde merg banii si in ce unitati spitalicesti din tara functioneaza sistemul

Bolnavii internati la stat sunt nevoiti sa plateasca daca vor sa se uite la televizor! Nu este o gluma, ci un sistem care functioneaza deja in multe unitati din Romania. La spitalul clinic de recuperare din Cluj, o zi intreaga de televizor costa nu mai putin de 10 lei!

Webeditor: V.P. Author: A.L. luni 20 martie 2017 , 19:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

E spital cu bolnavi, dar cei care sufera n-au nici macar privilegiul de a se uita gratis la televizor. Spun asta chiar cei tintuiti la pat, care pe langa medicamente si tratament au o noua grija: sa stranga bani, daca vor acces la televizor.

"Acolo bagati banii si acum porneste televizorul"

Pacientul din imagini plateste ca la tonomatul de cafea, sa poata butona macar o ora telecomanda.

"Cat de mult va uitati la televizor aici?
In special seara, depinde si de bani, da ca e pe bani.
Pentru 50 de bani va uitati cate minute?
15 minute. Putin.

Televizoarele din saloane sunt dotate cu niste aparate in care  bolnavii trebuie sa introduca jetoane. Fisele se elibereaza contra-cost de la un alt dispozitiv, montat pe holul spitalului.

"Ma uit doar cand e meci sau emisiuni importante, nu prea des. Vreo 10 lei am bagat de cand sunt internat"

La Cluj, intregul sistem de plata apartine unei firme private. Directorul institutiei ne explica de ce pacientii sunt cei care suporta cheltuielile. 

Sanda Patrichi- director Spitalul Clinic de Recuperare Cluj: "Ca sa directionezi la acest servciu nu este o suma deloc mica.
Spitalul are o cota parte din veniturile care se obtin prin utilizarea televizoarelor care pana la urma este o facilitate optionala"

Taxa de tv a devenit o afacere in toata tara. Daca la spitalul clinic de recuperare din Cluj plata incepe de la 50 de bani si ajunge pana la 10 lei pentru 12 ore, in spitalele din Targu Mures, Arad sau Sibiu se vorbeste de sume si mai mari. Banii colectati de la bolnavi sunt folositi pentru cheltuielile spitalului.
 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si