După o lună în care euro a atins minimul ultimilor doi ani, moneda europeană a intrat din nou într-un trend ascendent. Moneda euro s-a apreciat în ultima săptămână de la 4,82 lei până la 4,92 lei. Specialiștii spun că acest trend se va păstra și în perioada următoare.

Euro ar putea ajunge la 5 lei până la finalul anului 2022

Undeva 1-2 la sută depreciere pe an, ceea ce înseamnă că la final de an tindem către 5 lei pe euro, iar anul următor către 5,05, poate chiar 5,1 lei pe euro la

finalul lui 2023 ”, spune Iancu Guda, potrivit Digi24.

Citeste si: Micropigmentarea sprâncenelor cu aspect natural

Aprecierea euro vine la scurt timp după ce Banca Centrală Europeană a majorat dobânda de referință cu un procent de 0,75 puncte, ceea ce a făcut ca încrederea investitorilor în moneda europeană să crească.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Sunt afectați cei care au ratele în euro, chiriile în euro, de asemenea foarte multe servicii sunt negociate în moneda europeană, dar vom vorbi și despre efecte la raft. Majoritatea bunurilor importate din Uniunea Europeană sunt cele alimentare și vom vedea o presiune în continuare pe inflație și pe creșterea prețurilor ”, arată analistul economic Claudiu Vrînceanu.

Citeste si: Cozi uriașe la catafalcul reginei

„Evoluțiile de acum noi le considerăm mai puțin semnificative, au exprimat o situație de piață în luna august, când am avut mai multe intrări de valută în țară și o situație de piață acum, care reflectă noile decizii ale Băncii Centrale Europene de majorare a dobânzii pentru moneda europeană”, a declarat Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR. 

Banca Națională susține însă că aprecierea nu va produce efecte negative în perioada următoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si