Europa, cea mai mare piata a masinilor de lux. Pe ce loc se afla Romania?

Europa reprezinta cea mai mare piata de desfacere pentru automobilele premium, conform Jato Dynamics, companie de analiza si statistica din UK. Piata de masini de lux a depasit 2.1 milioane de unitati, iar pe locul doi se plaseaza Chinezi, care au avut in acest an o crestere fulminanta, ajungand la 1.2 milioane de masini premium.

joi 12 octombrie 2017 , 14:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Acest fapt pozitioneaza Europa pe primul loc pe piata de masini de lux, in principal datorita producatorilor germani: Mercedez si BMW, noteaza carzone.ro.

Care este tara cu cele mai multe masini de lux din Europa?

In fruntea batranului continent se afla Suedia. Iar acesta este un fapt oarecum normal, dat fiind faptul ca tocmai producatorul lor de top este unul premium: Volvo.  Insa, in acelasi timp, masinile excentrice precum Ferrari sau Lamborghini incep sa creasca in ceea ce priveste vanzarile, din ce in ce mai mult.

A doua tara in ceea ce priveste nivelul de masini premium este Luxemburg. Potrivit statisticilor, Luxemburgul este tara cu cel mai ridicat nivel de trai din Europa, asa incat acest lucru se justifica perfect. Ponderea de masini extrem de scumpe pe piata din Luxemburg depaseste cu mult 30%. Alte tari, precum: Marea Britanie, Germania si Norvegia raporteaza si ele procentaje extrem de crescute in ceea ce priveste nivelul de penetratie a masinilor de lux.

Intre 20% - 30% se situeaza Belgia, Cipru, Finlanda, Olanda dar si Portugalia.

Pe ce loc se afla Romania in topul masinilor de lux din Europa?

Romania are un nivel de penetratie a masinilor de lux de aproximativ 11%, fiind pe locul 26 din cele 52 de tari prezente in clasament *(clasamentul contine si cateva tari din afara Europei). Pozitia nu este deloc slaba daca tinem cont de faptul ca ponderea de masini de lux in Romania depaseste Canada sau

Danemarca si daca raportam veniturile romanilor la cele ale danezilor sau canadienilor.

In primele 8 luni ale acestui an au fost inregistrare in Romania peste 7000 de masini de lux. Dintre acestea, cele mai vandute au fost automobilele Mercedez Benz, cu peste 2700 de exemplare. Pe locul doi se afla BMW cu 1762 exemplare si Audi cu 1167 de unitati.

Aceste masini predomina la noi, deoarece au piese auto ieftine si de calitate, iar atunci cand necesita reparatii, romanii nu scot foarte multi bani din buzunare pentru a le cumpara.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si