Eurovision 2022 a fost câștigat de Ucraina, cu piesa „Stefania” a trupei Kalush Orchestra, astfel că Kievul ar fi urmat să organizeze următoarea ediție a concursului.

Eurovision 2023 nu va fi organizat în Ucraina

 

„Garanțiile de securitate și operaționale necesare pentru ca un radiodifuzor să găzduiască, să organizeze și să producă Eurovision Song Contest conform regulilor concursului nu pot fi îndeplinite.

EBU dorește să mulțumească radiodifuzorului public al Ucrainei pentru cooperarea și angajamentul lor din toată inima în analizarea tuturor scenariilor în săptămânile de la câștigarea concursului de către Kalush Orchestra, în 14 mai, la Torino și să-și împărtășească tristețea și dezamăgirea că anul viitor concursul nu poate fi organizat în Ucraina”, a anunțat EBU pe Twitter.

Citeste si: Trofeul câștigat de Ucraina la Eurovision, vândut pentru drone militare

Organizatorii mai anunță că sunt în discuții cu BBC pentru organizarea Eurovision 2023 în Marea Britanie, clasată pe locul al doilea la concursul din acest an.

Juriile din șase țări, eliminate din calculul notelor finale

 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

"În analiza votării juriului de către partenerul de vot paneuropean al Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU) după cea de-a doua repetiție generală a celei de-a doua semifinale a Concursului Eurovision 2022 au fost identificate anumite modele de vot incorecte în rezultatele din șase țări.

Citeste si: VIDEO-Noi detalii în cazul votului de la Eurovision 2022. EBU spune că România și alte 6 țări s-au votat între ele

Pentru a respecta instrucțiunile de vot ale concursului, EBU a lucrat cu partenerul său de vot pentru a calcula un rezultat agregat înlocuitor pentru fiecare țară în cauză atât pentru a doua semifinală, cât și pentru marea finală (calculat pe baza rezultatelor altor țări cu istoric de vot similar).

Acest proces a fost recunoscut de Monitorul Independent de Votare.

EBU ia extrem de în serios orice încercare suspectată de a manipula votul la Concursul Eurovision și are dreptul de a elimina astfel de voturi în conformitate cu Instrucțiunile oficiale de vot, indiferent dacă astfel de voturi ar putea influența sau nu rezultatele și/sau rezultatul. a votului".

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si