Eurovision revine în 2017 la TVR. Vor fi difuzate şi Campionatele Mondiale de Fotbal din 2018 şi 2022

Televiziunea Română şi European Broadcasting Union (EBU) au ajuns la un acord prin care să facă posibilă difuzarea de către postul public a Concursului Internaţional Eurovision, dar şi a următoarelor două Campionate Mondiale de Fotbal: ediţiile 2018 şi 2022, transmite Televiziunea Română.

Editor: Viorela Precupas joi 13 octombrie 2016 , 21:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Problemele dintre TVR şi EBU durează de câţiva ani, din cauza datoriilor acumulate de televiziune. Din acest motiv, EBU a eliminat Televiziunea Română din ediţia 2016 a Eurovision.

pe fondul acestor probleme financiare, SRTv a negociat cu reprezentanţii EBU, astfel încât datoriile istorice (aproximativ 10 milioane de euro) să fie plătite în maximum trei ani, iar plăţile la zi s-au stabilit pentru competiţiile deja contractate până în anul 2022."Mi se pare esenţial să ne încadrăm în veniturile actuale şi să nu construim castele pe nisip- cum s-a făcut în trecut, pentru că cineva a zis că va creşte taxa; noi trebuie să ne bazăm acum pe ceea ce încasăm, oferind celor care plătesc taxa tv ceea ce ei au arătat că doresc să vadă, nu numai ce ne este nouă la îndemână să bifăm că dăm ceva la televizor. Nu doresc să trecem iar prin momente ca acelea în care am fost scoşi din competiţia Eurovision sau cel în care a fost clar că am pierdut Campionatul European de Fotbal 2016. Vreau să revenim la performanţele de acum 10 ani şi să contăm pe această piaţă", a spus Irina Radu, preşedinte-director general al SRTv.


EBU va susţine TVR şi printr-o consultanţă de înalt nivel, fără costuri, realizată de profesionişti de anvergură europeană, care îşi vor începe de săptămâna viitoare misiunea la Bucureşti. Documentele care vor reieşi din această consultanţă vor fi puse la dispoziţia oficialităţilor dar şi, în mare măsură, la dispoziţia publicului.

TVR are statut de instituţie publică şi emite pe şase canale: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD (High Definition), TVR Internaţional şi TVR Moldova, dedicat publicului de peste Prut. TVR acoperă cele mai importante ştiri la nivel naţional, prin cinci studiouri teritoriale.

Din această toamnă, Televiziunea Română începe un proces de reorganizare editorială a canalelor sale, vizând, pe termen mediu şi lung, recâştigarea încrederii publicului prin programe actuale, moderne şi dinamice, care să răspundă nevoilor şi gusturilor telespectatorilor.
Conform strategiei de redefinire a profilului editorial, începând din 17 octombrie TVR 1 se axează pe actualitate şi agenda zilei, TVR 2 se redefinieşte ca un canal generalist, un mix de calitate şi bun gust în care toţi românii să găsească zilnic ceva util, distractiv şi relaxant, iar TVR 3 aduce în prim-plan cultura şi zona regională.

TVR îşi desfăşoară activitatea sub controlul Parlamentului, în conformitate cu Legea nr. 41/1994. Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) este numit de Parlament, pe o perioadă de 4 ani. CA cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Principala sursă de finanţare a televiziunii publice o reprezintă taxa TV, care în acest moment este printre cele mai scăzute din Uniunea Europeană, adică 4 lei/ familie lunar. Fondurile pe care Televiziunea Română le primeşte de la bugetul de stat merg în proporţie de peste 90% direct către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, pentru transmisia terestră.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si