Evacuare in masa din Catalonia. Apel la solidaritate pentru romanii din Diaspora

FADERE (Federatia asociatiilor de romani din Europa) face un apel catre toti romanii care locuiesc in Spania si care stiu locuri de munca în peninsula, sa se puna in legatura cu noi, sau sa ofere prin intermediul retelelor de socializare locuri de munca tuturor romanilor care locuiesc in zona Cataluniei si doresc sa plece in alta zona a Spaniei.

V.P., duminică 29 octombrie 2017 , 15:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Dupa un referendum ilegitim, pe 1 octombrie, dupa cateva saptamani de incertitudine politica, Parlamentul Catalan a declarat astazi independenta Cataloniei.

In acelasi timp Guvernul central de la Madrid a propus iar Senatul a aprobat activarea articolului 155 pentru Catalunia, ceeace insemna destituirea Presedintelui Guvernului Catalan, cat si a ministrilor lui dizolvarea Parlamentului Autonom, si Alegeri Anticipate pe 21 Decembrie.

Tensiunile politice din ultimele zile au facut ca peste 1800 de firme sa plece din zona Cataluniei in alte parti ale Spaniei.

Chiar si cele doua banci Caixa si Sabadel au parasit Catalunia, schimbandu-si sediul la Madrid.

In Spania locuiesc peste un milion de romani, iar in zona Cataluniei sunt peste 150 000. Cu toate ca romanii din zona Cataluniei formeaza o comunitate puternica si bine integrata romanii nu au fost chemati sa participe la referendumul de pe 1 octombrie pe motivul ca nu sunt cetateni, ci doar rezidenti.

Chiar daca Guvernul de la Madrid a transmis nenumarate mesaje optimiste, credem ca somajul va creste considerabil in zona Cataluniei în urmatoarele zile, iar primii care vor avea de suferit vor fi romanii.

Vrem sa venim in sprijinul lor si sa le oferim posibilitatea sa lucreze în alte zone ale Spaniei, a declarat Daniel Tecu, presedintele FADERE


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Eliminare neașteptată la Survivor România 2021! Cine a părăsit competiția? Votul... Eliminare neașteptată la Survivor România 2021! Cine a părăsit competiția? Votul publicului a făcut diferența și de această dată!
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a... Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European
monitorulcj.ro
Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care... Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care necesită un tratament de specialitate
infoactual.ro
Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă! Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă!
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si