EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Elevii susţin joi proba la matematică. Modele de subiecte

EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Matematică subiecte. Elevii de clasa a VIII-a susțin, joi, a doua probă, cea de matematică, la Evaluare Națională 2019.

R.B., miercuri 19 iunie 2019 , 18:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Ministerul Educației a publicat modelele de subiecte la matematică la Evaluare Națională 2019 pe site-ul subiecte.edu.ro. 

Citeste si: EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Subiectul de la Română, rezolvat live de profesoara Iulia Ionescu în studioul stirilekanald.ro

EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Matematică subiecte. Pentru proba la Matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desen, însă nu au voie în sală cu mijloace de calcul. Elevii care doresc să corecteze o greşeală trebuie să taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică la Evaluare Națională 2019. Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Citeste si: EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Subiectele la limba română

EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Calendar Evaluare Națională 2019

18 iunie – Evaluare Națională la Limba și literatura română – probă scrisă 

20 iunie – Evaluare Națională la Matematica – probă scrisă 

21 iunie – Evaluare Națională la Limba și literatura maternă – probă scrisă 

25 iunie – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00) 

25 iunie – Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00) 

26-28 iunie – Soluționarea contestațiilor 

29 iunie – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor la Evaluare Națională 2019

EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. După afișarea rezultatelor (25 iunie 2019), respectiv după soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale (29 iunie 2019), absolvenții clasei a VIII-a își pot calcula, cu certitudine, media de admitere pe baza căreia se exprimă opțiunile și se realizează repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si

}