EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. La subiectul al doilea, elevii care susțint evaluarea națională la limba română au avut de redactat o compunere în care să prezinte o întâmplare care a avut loc acasa sau la școală, în timpul unei activități de lectură.

Peste 150.000 de elevi susțin în aceste momente prima probă din cadrul Evaluării Naționale, cea de la limba și literatura română.

Examenul la limba română de astăzi conține 3 părți: elevii vor avea de analizat două texte la prima vedere și de realizat o compunere.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

EVALUARE NAŢIONALĂ 2019.  Potrivit MEN, 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris pentru a susţine Evaluarea Naţională.

Citeste si:   Ecaterina Andronescu, mesaj video pentru elevi şi profesori înainte de Evaluarea Națională și BAC

EVALUARE NAŢIONALĂ 2019.  Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Citeste si:   Evaluare Naţională 2019. Peste 154.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris

Potrivit MEN, candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor şi instrumente de desen la proba de Matematică.

 

 

 

 

Examenul începe marţi, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Joi, 20 iunie, se desfăşoară proba la Matematică, iar vineri, 21 iunie, este programată proba la Limba şi literatura maternă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si