Ministerul Educaţiei: „6.7% dintre candidaţii înscrişi la Evaluarea Naţională nu s-au prezentat”

Ministerul Educaţiei a transmis, luni, că 6.7% dintre candidaţii înscrişi la Evaluarea Naţională nu s-au prezentat, 166 fiind în izolare şi 18 spitalizaţi sau carantinaţi. De asemenea, o elevă din Constanţa nu a putut susţine proba, având temperatura peste 37,3. Trei elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

Author: G.B. luni 15 iunie 2020 , 16:38

evaluare națională 2020 elevi
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Astăzi, 15 iunie, s-a desfăşurat prima probă scrisă a Evaluării Naţionale. La proba scrisă de Limbă şi literatură română au fost prezenţi 161.038

de candidaţi, iar 11.490 (6.7%) de candidaţi nu s-au prezentat la examen- dintre aceştia, 166 de candidaţi se află în izolare, iar alţi 18 sunt spitalizaţi/carantinaţi”, a transmis, luni, Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că un singur candidat a avut temperatura peste maximul admis şi va susţine examenul în etapa specială, din data de 29 iunie.

Ministerul Educaţiei: „6.7% dintre candidaţii înscrişi la Evaluarea Naţională nu s-au prezentat”

”Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 3(trei) candidaţi, lucrările acestora fiind notate cu 1(unu). Subiectul şi baremul de corectare pentru proba de Limba şi literatura română au fost publicate de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, pe site-ul subiecte.edu.ro,

la ora 15.00”, a mai transmis ministerul.

Citeste si: Un profesor din Târgu Jiu a divulgat subiectele de la Evaluarea Națională. Ce a făcut este incredibil!

Citeste si: CEx PSD. Social-democrații hotărâsc dacă votează starea de alertă

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Am ținut ascunsă sarcina vreo șase luni” Bianca Drăgușanu nu s-a ferit și a spus totul- wowbiz.ro

Citeste si: Firea: E o mare dezamăgire că se fac atât de multe eforturi pentru toate tipurile de activităţi, iar pentru cele culturale pur şi simplu parcă au devenit o paria

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba şi literatura maternă, va fi susţinută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

evaluare națională 2020 elevi

Primele rezultate vor fi afişate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00- 19:00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8:00- 12:00).

Citeste si: Evaluarea Naţională, la care participă peste 170.000 de elevi, începe astăzi cu Limba şi literatura română

Rezultatele finale vor fi anunţate sâmbătă, 27 iunie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si