Gabriela Firea a declarat luni, înainte de a intra la Comitetul Executiv Naţional al PSD, că ministrul Culturii a certat-o pe ea pentru că doreşte să intre într-o oarecare normalitate în privinţa activităţilor culturale.

“Aşa cum am remarcat şi apreciat faptul că ministrul Tineretului şi Sportului s-a zbătut să redeschidă activităţi din domeniul de responsabilitate al domniei sale, de partea cealaltă ministrul Culturii m-a certat pe mine că fac demersuri pentru a intra într-o oarecare normalitate.

Nimeni nu a spus că, spre exemplu, la un teatru cu 300 de locuri în sală se vo vinde 300 de bilete. Erau luate măsuri pentru a preîntâmpina posibile contaminări, loc liber în stânga, în drepta, în faţă, în spate, protecţie pentru actori, pentru regizori, pentru absolut toţi cei care participă la aceste evenimente”, a spus primarul Capitalei.

Citeste si: Primăria Capitalei anunţă redeschiderea teatrelor şi a instituţiilor publice de spectacol, din 15 iunie

Firea a afirmă că pare că activităţile culturale au devenit o paria.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta- wowbiz.ro

“E o mare dezamăgire că se fac atât de multe eforturi pentru toate tipurile de activităţi, iar pentru cele culturale pur şi simplu parcă au devenit o paria.

Am fost şocată de avalanşa de reacţii negative. Am discutat cu toţi manageri de teatru, la rândul lor au discutat cu actorii, cu regizorii, toată lumea este pur şi simplu stupefiată şi se aşteaptă să vedem ce stare va urma, de alertă, de tranziţie, intermediară”, a afirmat Gabriela Firea.

Gabriela Firea a anunţat, sâmbătă dimineaţă, că din 15 iunie se redeschid teatrele şi instituţiile de cultură din Bucureşti, urmând a fi respectate reguli de distanţare socială.

Citeste si: Firea: Nu se doreşte să se cunoască adevărul

Grupul de Comunicare Strategică a transmis că organizarea spectacolelor în spaţii închise este momentan interzisă, iar primarul general nu poate emite un act administrativ contrar legilor în vigoare.

”Descurajăm astfel de iniţiative care riscă să pună în pericol viaţa şi sănătatea comunităţilor locale, fiind pasibile de sancţiuni contravenţionale sau penale”, au transmis autorităţile, care fac apel la managerii instituţiilor de cultură să manifeste responsabilitate.

Citeste si: Prima reacție a Andreei Bălan, după ce s-a împăcat cu George Burcea: „Doar binele...”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si