Ministrul Educaţiei anunţă cum se vor desfăşura examenele naţionale

Evaluare Naţională 2020 şi BAC 2020. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţa cum se vor desfăşura examenele naţionale.

Author: A.M.S. luni 04 mai 2020 , 08:10

Evaluare Nationala 2020 si BAC 2020
Evaluare Nationala 2020 si BAC 2020
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Evaluare Naţională 2020 şi BAC 2020.

 Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirmă că, cel mai probabil, elevii vor purta măşti la examenele naţionale, dar că o decizie în acest sens urmează să fie luată de Ministerul Sănătăţii.

Evaluare Naţională 2020 şi BAC 2020. Programa cuprinde mai puţină materie

Monica Anisie a declarat duminică seara, la Digi 24, că programa de bacalaureat conţine mai puţină materie decât în anii trecuţi deoarece a fost eliminat conţinutul din semetrul al doilea.

Citeste si: Când se redeschid şcolile? Răspunsul dat de Raed Arafat

Evaluare Nationala 2020 si BAC 2020
Evaluare Nationala 2020 si BAC 2020

“Avem o certitudine. Examenul de bacalaureat începe pe data de 22 iunie. Începem cu probele scrise, urmează după aceea probele de competenţe. Ceea ce doresc să precizez este faptul că programa pentru examenul de Bacalaureat de anul acesta conţine mai puţină materie decât până acum. Deci, am eliminat conţinuturile care se regăseau pe parcursul semestrului al doilea.

Prin urmare au de parcurs numai materia de până la semestrul întâi’, a afirmat Anisie, care a precizat că în scurt timp va fi publicat calendarul pentru examenul de bacalaureat.

Evaluare Naţională 2020 şi BAC 2020. Elevii vor purta măşti

Ea a precizat că cel mai probabil elevii care susţine examenele naţionale vor purta măşti, dar decizia în acest sens va fi luată de către Ministerul Sănătăţii.

“Nu am transmis ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii cu privire la măsurile pe care trebuie să le luăm în perioada revenirii elevilor pentru activităţile de învăţare sau pentru examenele naţionale. Într-adevăr trebuie să luăm măsuri prin care să nu expunem elevii şi, aşa cum am precizat, în sală vor fi maximum 10 elevi, distanţaţi fizic şi purtând într-adevăr măşti. Asta am spus încă de la început că trebuie să luăm această măsură.

Şi domnul Raed Arafat a spus că, purtând masca, îi protejăm pe ceilalţi şi ne protejăm şi pe noi”, a spus ministrul Sănătăţii.

Citeste si: Descoperire şocantă privind coronavirusul: Ce este degetul COVID?

Întrebată daca masca va fi purtată de elevi în sala de examen, Anisie a răspuns: “În principiu, vom purta măşti. Decizia va fi luată de către Ministerul Sănătăţii”.

Evaluare Nationala 2020 si BAC 2020
Evaluare Nationala 2020 si BAC 2020

Este posibilă anularea examenelor?

Monica Anisie a mai fost întrebată de ce nu s-a luat în calcul să se anuleze examenele naţionale şi să fie adoptat modelul Olandei, unde diploma a fost acordată după mediile din anii de studiu. Însă, ea susţine că nu trebuie să renunţă la aceste examene naţionale.

Citeste si: Bilanț coronavirus: Alte 9 decese anunțate duminică. Totalul victimelor este de 13.163

Evaluare Naţională 2020 şi BAC 2020. Calendarul examenelor

“Sunt voci care susţin acest lucru şi sunt voci ale părinţilor şi elevilor care susţin tocmai că nu trebuie să renunţăm la aceste examene naţionale, mai ales la Evaluarea Naţională. Am primit la minister numeroase petiţii în sensul acesta. Ştiţi foarte bine că admiterea la liceu se realizează tocmai pe baza mediei de la Evaluarea Naţională şi 20% contează şi mediile din gimnaziu. Dacă facem o ierarhie în sensul acesta, vom vedea că acei copii care susţin Evaluarea Naţională sunt avantajaţi pe baza mediilor din V-VIII. Dar trebuie să ascultăm toate vocile şi să luăm decizia care este cea mai bună şi în favoarea elevilor. Decizia este luată. Examenul de Evaluare Naţională începe pe data 15 iunie şi bacalaureatul pe 22 iunie”, a explicat Monica Anisie.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Antonia, primele declarții despre nunta cu Alex Velea. Cum va arăta fericitul eveniment Antonia, primele declarții despre nunta cu Alex Velea. Cum va arăta fericitul eveniment
spotmedia.ro
Un nou studiu arată că vaccinul Johnson & Johnson are o eficiență mult mai mică... Un nou studiu arată că vaccinul Johnson & Johnson are o eficiență mult mai mică în fața COVID Delta. Ar putea fi nevoie de încă o doză Pfizer sau Moderna
spotmedia.ro
Năsui a anunțat mare restructurare la Ministerul Economiei. Câți oameni pleacă, de... Năsui a anunțat mare restructurare la Ministerul Economiei. Câți oameni pleacă, de fapt, și câte dintre posturile desființate erau și ocupate
b1.ro
E condamnarea lunii iulie în România! L-au trimis la puşcărie chiar pe el! Judecătorii,... E condamnarea lunii iulie în România! L-au trimis la puşcărie chiar pe el! Judecătorii, fără milă: i-au dat 2 ani de închisoare, cu executare!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
infoactual.ro
Anul în care o nouă boală va lovi planeta. Profeții Baba Vanga: Oamenii vor îmbătrâni... Anul în care o nouă boală va lovi planeta. Profeții Baba Vanga: Oamenii vor îmbătrâni în câteva secunde!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si