Evaluare Naţională 2022: Reguli privind desfăşurarea examenelor pentru clasa a 8-a

Ministerul Educației a anunțat care sunt regulile pentru probele din cadrul Examenului de Evaluare Națională. În cazul în care candidații nu respectă setul de reguli, aceștia vor fi eliminați de la probe!

Author: Madalina Grigore Thursday 26 May 2022 , 10:31

reguli desfășurare examen Evaluare Națională

Regulile pentru desfășurarea examenului de Evaluare Națională.

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Evaluare Națională 2022. Anul trecut, în luna noiembrie, Ministerul Educației a modificat structura anului școlar 2021-2022.

În cazul elevilor de clasa a VIII-a, cursurile se vor termina mai devreme, pe 3 iunie, astfel încât să se poată pregăti pentru   examenele din cadrul Evaluării Naționale 2022. Elevii de clasa a VIII-a din școlile generale vor încheia cursurile pe date de 3 iunie 2022. Înscrierea candidaților va fi făcută automată către secretariatul școlilor în perioada 30 mai-3 iunie 2022. 

reguli desfășurare examen Evaluare Națională

Reguli Evaluarea Națională

Conform Ordinului privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2021-2022, Ministerul Educației a stabilit următoarele reguli:

(1) Comisiile judeţene/Comisia municipiului Bucureşti de organizare a evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a vor/va asigura dotarea cu camerele funcţionale de supraveghere video şi audio a sălilor de clasă din unităţile de învăţământ- centru de examen în care se desfăşoară. probele pentru evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, a sălilor în care se descarcă și se multiplică subiectele, precum și a sălilor în care se predau/se preiau, se evaluează și se

depozitează lucrările scrise ale candidaților.

 (2) Pînă la începerea probelor scrise, comisiile judeţene/Comisia municipiului Bucureşti de organizare a evaluării naţionale iau/ia toate măsurile, în colaborare cu autorităţile administraţiei publice locale, pentru asigurarea dotării tuturor sălilor de examen cu camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

(3) Activitatea de monitorizare a desfășurării evaluării naționale prin intermediul camerelor de supraveghere se va desfășura în conformitate cu o procedură de stabilitate a Comisiei naționale de organizare a evaluării naționale.

Citeste si: Admitere liceu 2022: Calendarul jocurilor

 (4) În asigurări desfășurării corecte a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în conformitate cu prevederile reglementărilor în vigoare, comisiile din unitățile de învățământ- centre de examen și comisiile județene/Comisia municipiului București de organizare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a verifica, prin sondaj, înregistrările audiovideo din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privilegiate la nereguli, fraude sau tentative de fraudă, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile menționate la alin. (1) din unitatea de învăţământ respectivă.

(5) Dacă, în urma verificărilor menționate la alin. (3) și (4), se constată existența unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, respectiv nerespectarea reglementărilor în vigoare de către candidați, comisia din unitatea de învățământ- centru de examen ia măsurile care se impun, în conformitate cu prevederile metodologiei de organizare și desfășurare a evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a, care pot merge până la acordarea notei 1 (unu) pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

(6) În cazul în care verificările sunt făcute de către comisia din unitatea de învățământ-centru de examen și se constată existența unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, respectiv nerespectarea reglementărilor în vigoare de către cadrele didactice implicate în organizarea și desfășurarea examenului, această anunţă comisia judeţeană/Comisia municipiului Bucureşti de organizare a evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, care ia măsuri de sancţionare şi anunţă, în scris, Comisia naţională de organizare a evaluării naţionale.

reguli desfășurare examen Evaluare Națională

Când încep probele?

Potrivit calendarului Evaluării Naționale 2022, elevii claselor a VIII-a vor termina cursurile pe date de 3 iunie, timp în care vor putea pune la punct ultimele detalii pentru examen. Absolvenții vor susține probele scrise după cum urmează:

  • 14 iunie 2022: Limba și literatura română — probă scrisă
  • 16 iunie 2022: Matematica — probă scrisă
  • 17 iunie 2022: Limba și literatura maternă — probă scrisă

Citeste si:  Cum a fost ultima zi de liceu pentru elevii claselor a XII-a si a XIII-a. Urmează examenul de Bacalaureat

Subiectele pentru Evaluarea Națională 2022    vor fi elaborate de instituția specializată din Ministerul Educației – CNPEE – pe baza conținuturilor și competențelor asociate acestora, conform programelor de examen pentru EN VIII și Bacalaureat (aprobate prin ordinul de ministru 3.237/05.02.2021).

Citeste si: Topul celor mai bune licee din Bucuresti in 2022

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Horoscop chinezesc weekend 2-3 iulie 2022: Zodiile care uită de dezamăgire și... Horoscop chinezesc weekend 2-3 iulie 2022: Zodiile care uită de dezamăgire și suferință! Noroc și bunăstare vor aduce primele zile din Luna Caprei de Foc
kfetele.ro
Ce note a obținut Eliza Iliescu la Bacalaureat 2022: „Știm amândouă că nu va fi simplu” Ce note a obținut Eliza Iliescu la Bacalaureat 2022: „Știm amândouă că nu va fi simplu”
spotmedia.ro
Povestea impresionantă a lui Technoblade, cel mai bun jucător de Minecraft care a murit... Povestea impresionantă a lui Technoblade, cel mai bun jucător de Minecraft care a murit la 23 de ani
spotmedia.ro
Lunile din an în care e mai mare riscul de avort Lunile din an în care e mai mare riscul de avort
b1.ro
Karmen Simionescu a avut o vacanță de „coșmar”. Ce a pățit fiica lui Adrian Minune când... Karmen Simionescu a avut o vacanță de „coșmar”. Ce a pățit fiica lui Adrian Minune când a hotărât să meargă în concediu cu un alt cuplu
ziareonline.ro
Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Armele secrete ale Elenei Udrea: „Urmează o vară fierbinte” Armele secrete ale Elenei Udrea: „Urmează o vară fierbinte”
doctorulzilei.net
Horoscop 2 iulie: Tauri, aveți parte de o zi specială! Horoscop 2 iulie: Tauri, aveți parte de o zi specială!
romaniatv.ro
Cătălin Botezatu a ajuns de urgență la spital. Diagnosticul crunt pus de medici Cătălin Botezatu a ajuns de urgență la spital. Diagnosticul crunt pus de medici
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si