UPDATE ora 15:00. Subiectele la Matematică pentru Evaluare Națională clasa a 4-a s-au publicat pe site-ul  http://subiecte.edu.ro/2024/evaluarenationala4/teste/ 

Evaluare Națională 2024 pentru clasa a 4-a la Matematică este susținută azi, 22 mai, de elevi. Subiectele la Matematică se publică pe Edu.ro la ora la ora 15:00.

Evaluare Națională 2024 clasa a 4-a: Subiectele la Matematică

Subiectele la Matematică pentru Evaluare Națională 2024 clasa a 4-a se vor publica pe site-ul subiecte.edu.ro/2024/evaluarenationala4/, în categoria Teste, în jurul orei 15:00.

Lucrările elevilor vor fi evaluate în cadrul școlilor de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Calendarul Evaluării Naționale pentru clasa a 4-a

  • Limba română- 21 mai 2024
  • Matematică- 22 mai 2024
  • Limba maternă- 23 mai 2024

Testele la Matematică la Evaluare Națională pentru elevii de clasa a 4-a au o structură și caracteristici de evaluare similare celor administrate în anii anteriori.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Andreea Antonescu a spus ce crede despre relația Andreei Bălan cu Victor Cornea! Ce reacție a avut când a auzit de nunta secretă a prietenei sale: „Adevărul îl știm noi”- wowbiz.ro

Subiectele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător evaluărilor internaționale și implică un nivel mediu de dificultate.

Citește și: Subiecte Română Evaluare Națională 2024 clasa a 4-a: Consultă aici subiectele! Textul primit: ”Țara piticilor nepricepuți”

Un element de noutate pentru administrarea și valorificarea rezultatelor înregistrate, colectarea datelor rezultate din evaluarea testelor scrise va fi realizată cu ajutorul unei noi aplicații digitale. Aceasta va permite, pe de o parte, colectarea datelor în condiții de siguranță și de control optimizat al calității și, pe de altă parte, va oferi comisiilor de evaluare acces la propriile date de evaluare ale elevilor și va permite valorificarea rapidă și flexibilă a acestora.

Astfel, va fi facilitată realizarea rapoartelor clasei și a raportului școlii, fără eforturi birocratice suplimentare și într-un timp mai scurt.

Citește și: Calendar Evaluare Națională 2024 clasa a 4-a. Când încep examenele?

Evaluare Națională 2024 clasa a 4-a - Subiecte Matematică

Evaluare Națională 2024 clasa a 4-a - Subiecte Matematică

[Sursa foto: freepik]

Rezultatele individuale ale elevilor nu se trec în catalog

Rezultatele elevilor la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

Rapoartele pentru Evaluarea Națională 2024 pentru clasa a 4-a generate la nivelul unității de învățământ pe baza acestor rezultate furnizează argumente statistice de maximă importanță și relevanță pentru construirea măsurilor de valorificare a rezultatelor înregistrate la aceste evaluări naționale, măsuri focalizate pe nivelul unității de învățământ și pentru beneficiarii serviciilor educaționale: elevi, părinți/tutori, cadre didactice, personal educațional de sprijin etc.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si