Elevii de clasa a 4-a vor susține și în 2024 probele pentru Evaluare Națională, la Română, Matematică și Limba Maternă. Iată calendarul examenelor!

Calendar Evaluare Națională 2024 pentru clasa a 4-a

  • 21 mai 2024- Limba Română
  • 22 mai 2024- Matematică
  • 23 mai 2024- Limba Maternă

Examenele pentru elevii de clasa a 4-a vor dura o oră.

Notele nu vor fi făcute publice și nici nu vor fi trecute în catalog.

Subiectele la Română, Matematică și Limba Maternă pentru Evaluare Națională clasa a 4-a vor fi publicate de Ministerul Educației pe site-ul http://subiecte.edu.ro/2024/evaluarenationala4/, la categoria Teste

În 2024, examenele au o structură și caracteristici de evaluare precum cele din anii trecuți. Subiectele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE). Acestea au un format asemănător evaluărilor internaționale și implică un nivel mediu de dificultate.

scoala carti examen

Evaluare Nationala 2024 clasa a 4-a: Calendar examene

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Subiectele la Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a pentru Română au fost publicate pe EDU.ro

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Conform unui comunicat de presă transmis de Ministerul Educației, durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test administrat( Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a), respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat (Evaluare Națională 2024 clasa a 4-a și clasa a 6-a).

Rezultatele și notele la Evaluare Națională 2024 clasa a 4-a

Lucrările sunt evaluate în cadrul școlilor de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora.

Anunțarea rezultatelor se va face în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Colectarea datelor rezultate din evaluarea testelor scrise va fi efectuată cu ajutorul unei noi aplicații digitale. Aceasta va permite, pe de o parte, colectarea datelor în condiții de siguranță și de control optimizat al calității și, pe de altă parte, va oferi comisiilor de evaluare acces la propriile date de evaluare ale elevilor și va permite valorificarea rapidă și flexibilă a acestora.

Evaluare Nationala 2024 clasa a 4-a

Evaluare Nationala 2024 clasa a 4-a

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Vacanța de vară 2024: Pe ce dată începe?

Rezultatele obținute la Evaluarea Națională 2024 pentru clasa a 4-a nu se afișează și nici nu se comunică public. De asemenea, notele nu se trec în catalogul clasei.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si