Evaluarea Națională 2021 – Lista obiectelor interzise în timpul examenelor

Anul acesta, elevii din România vor susține examenele din cadrul Evaluării Naționale începând cu data de 22 iunie, prima probă scrisă fiind la Limba și literatura română. Află Cu ce obiecte le este interzis elevilor să pășească în sala de examen.

Author: Andreea Bolocan joi 27 mai 2021 , 11:22

Obiecte interzise în sala de examen  elevi evaluare nationala
Obiecte interzise în sala de examen [Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Conform ordinului privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2020-2021, elevilor le este strict interzis cu următoarele obiecte în timpul examenelor, care se regăsesc în articolul 7 din ordinul Ministrului:

(1) Se interzice candidaților la evaluarea națională să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop.

Citeste si: Programa pentru Evaluarea Nationala 2021 la Limba și literatura maternă

(2) Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate la alin. (1) în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiți în examen. (3) Se interzice candidaților la evaluarea națională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea ori în băncile în care sunt

așezați în sălile de examen orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Lista obiectelor interzise în sala de examen[Sursa foto: PixaBay]

(4) Se interzice candidaților să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alți candidați/asistenți din unitatea/unitățile de învățământ/centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

(5) Se interzice candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

(6) Încălcarea regulilor menționate la alin. (3)-(5) va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidații respectivi sunt eliminați de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materiale interzise/ciorne/foi din lucrările scrise.

(7) Candidații eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă primesc nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă.

(8) Înainte de începerea probelor, asistenții prezintă candidaților prevederile metodologice legate de organizarea și desfășurarea corectă a evaluării naționale și prevederile alin. (1)-(7) și le solicită să predea toate eventualele materiale și obiecte care, potrivit reglementărilor în vigoare, sunt interzise în sala de examen.

(9) După parcurgerea pașilor menționați la alin. (8), candidații vor semna un procesverbal în care se regăsesc prevederile alin. (1)-(7) și mențiunea că știu că nerespectarea regulilor menționate la alin. (3)-(5) are drept consecință măsurile menționate la alin. (6) și (7).

Citeste si: Calendarul oficial al Evaluării Naționale 2021. Când se pot înscrie elevii de clasa 8-a si când au loc probele scrise

ORDINUL privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2020-2021   poate fi accesat  AICI.

Lista pe scurt a obiectelor interzise în timpul examenului

  • telefoane mobile
  • căști audio
  • mijloace electronice de calcul sau de comunicare
  • ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete
  • manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare
  • notițe, însemnări, rezumate, ciorne
  • lucrări ale altor candidați
  • orice tip de obiect/document care poate fi folosit pentru rezolvarea subiectelor

Când încep înscrierile[Sursa foto: PixaBay]

Când încep înscrierile la Evaluarea Națională 2021

Înscrierea la Evaluarea Națională începe de pe data de 7 iunie 2021 și se încheie pe data de 11 iunie 2021. Totodată, Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a va avea și în acest an o etapa specială organizată de Ministerul Educației în perioada 28 iunie- 12 iulie, potrivit Ordinului de ministru 3.744 din 28.04.2021. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si