Evaluarea Naţională 2022. Când vor fi afișate primele note?

Evaluarea Naţională 2022. Probele scrise ale Evaluării Naționale s-au încheiat pe data de 17 iunie. Absolvenții claselor a VIII-a așteaptă nerăbdători rezultatele. Când se vor afișa rezultatele pe EDU.RO?

Author: Alexandra Bercea vineri 17 iunie 2022 , 18:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Evaluarea Naţională 2022. Având în vedere faptul că Evaluarea Națională este primul examen pe care cei de clasa a-8-a îl susțin, aceștia au avut

și foarte multe emoții.

De acest examen depinde în mare măsură intrarea lor la liceu.

Când apar primele rezultate de la examen

Absolvenții claselor a-8-a care au susținut probele Evaluării Naționale 2022 așteaptă nerăbdători să afle primele rezultate la Evaluarea Națională. Având în vedere că Ministerul Educației a afișat baremul de corectare atât la Limba și literatura română, cât și la Matematică, absolvenții de gimnaziu și-au putut aproxima nota și așteaptă afișarea notelor oficiale.

Citeste si: Competenţe digitale BAC 2022: Cum arată subiectele?

Potrivit calendarului anunțat de reprezentanții Ministerului Educației, primele note la Evaluarea Națională 2022 vor fi afișate pe data de 23 iunie 2022. Acestea sunt primele rezultate la Evaluarea Națională 2022 și vor fi făcute publice până la ora 14:00, atât pe site-ul EDU.RO, cât

și în unitățile de învățământ.

Ce pot face elevii nemulțumiți de notă?

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Ascult muzica noastră și plâng” Cristina Ciobănașu nu poate uita ce a trăit cu Vlad Gherman- wowbiz.ro

Dacă elevii nu sunt mulțumiți de notele pe care le-au obținut la Limba și literatura română, Matematică sau Limba și literatura maternă, aceștia au posibilitatea de a contesta notele. Pot depune o cerere fie online, fie la sediul instituției de învățământ.

Cererea trebuie semnată atât de elevi, cât și de părinții sau reprezentanții lor legali, iar prin intermediul acesteia, elevii iau la cunoștință că notele se pot modifica atât prin creștere, cât și prin descreștere.

Contestațiile se depun pe 23 iunie 2022, între orele 16:00 și 19:00, dar și pe 24 iunie 2022, între orele 08:00 și 12:00. 

Când se afișează notele finale la Evaluarea Națională 2022

Notele finale la Evaluare Națională 2022 sunt cele afișate după rezolvarea contestațiilor, în cazul acelor elevi care decid să ceară recorectarea lucrărilor. În perioada 24 iunie—29 iunie 2022 va avea loc soluționarea contestațiilor, urmând ca pe 30 iunie 2022 să aibă loc afișarea rezultatelor finale.

Citeste si: Când începe şcoala în septembrie 2022? Elevii au intrat în vacanța mare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si