Evaluarea Națională 2022. Potrivit informațiilor publicate de Ministerul Educației, programele pentru examenele din cadrul Evaluării Naționale sunt aceleași de anul trecut pentru probele scrise la Limba română, Limba maternă și Matematică. 

tot ce trebuie să știi despre Evaluarea Națională

Tot ce trebuie să știi despre Examenul de Evaluare Națională 2022

Înscrierea la examen s-a realizat automat de către secretariatele școlilor în perioada 30 mai-3 iunie 2022.

Este important de reamintit candidaților că media obținută la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a reprezintă un criteriu esențial pentru admiterea la liceul mult dorit.

Programele pentru disciplinele: limba şi literatura română, matematică, limba şi literatura română pentru şcolile şi secţiile cu predare în limba maghiară, limba şi literatura maghiară maternă, limba şi literatura germană maternă, limba şi literatura sârbă maternă, limba şi literatura slovacă maternă, limba şi literatura croată maternă, limba şi literatura italiană maternă, limba şi literatura rromani maternă, limba şi literatura ucraineană maternă, valabile pentru evaluarea naţională pentru absolvenţii claselor a VIII-a din anul școlar 2022-2023, au fost aprobate prin ordinul de ministrului educației nr. 3.237/2021. 

Citeste si: Ce pică la Evaluarea Naţională 2022? Posibile subiecte

„Deși în 2022, s-a publicat ediția a treia a Dicționarului Ortografic, Ortoepic și Morfologic al Limbii Române (DOOM3), variantele de subiect vor fi proiectate în așa fel încât să fie valorificate experiențele de învățare ale elevilor, prin aplicarea normelor ortografice, ortoepice și morfologice ale limbii române ale DOOM2, publicat în 2005.


Subliniem faptul că evaluarea lucrărilor absolvenților de clasa a VIII-a se va face ținând cont de cele două ediții ale acestei lucrări normative (DOOM2 și DOOM3), fără a fi vizate elemente tratate distinct.
Textele-suport sunt alese, preponderent, din patrimoniul cultural (național și universal)
Este esențial ca absolventul de clasa a VIII-a să citească atent cerințele și să respecte prevederile acestora.
În cazul itemilor care nu solicită explicit formularea răspunsului în enunț, absolventul de clasa a VIII-a poate răspunde punctual, fără integrarea în propoziții sau în enunțuri a răspunsului dat.

Pentru verificarea respectării limitei de cuvinte, se vor lua în calcul toate cuvintele scrise de elev (inclusiv conjuncții, prepoziții, articole etc.)”, a anunțat Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. 

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”- wowbiz.ro

tot ce trebuie să știi despre Evaluarea Națională

Calendarul complet al Evaluării Naționale

  • 30 mai — 3 iunie 2022- Înscrierea la evaluarea națională

  • 3 iunie 2022- Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

  • 14 iunie 2022- Limba și literatura română — probă scrisă

  • 16 iunie 2022- Matematica — probă scrisă

  • 17 iunie 2022 Limba și literatura maternă — probă scrisă

  • 23 iunie 2022 (până la ora 14.00)- Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

  • 23 iunie 2022 (ora 16,00—ora 19,00)

  • 24 iunie 2022 (ora 8,00—ora 12,00)- Depunerea contestațiilor

  • 24 iunie—29 iunie 2022- Soluționarea contestațiilor

  • 30 iunie 2022- Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Citeste si: Teste de antrenament Matematică- Evaluare Naţională 2022

tot ce trebuie să știi despre Evaluarea Națională

După aflarea rezultatelor finale la Evaluarea Națională 2022, elevii de clasa a VIII-a vor completa opțiunile în fișele de înscriere la liceu, în prezența părintelui și a dirigintelui, în perioada 4-11 iulie 2022, potrivit calendarului admiterii de liceu 2022.

Citeste si: Evaluare Naţională 2022: Reguli privind desfăşurarea examenelor pentru clasa a 8-a

Citeste si: Cât a ajuns să coste un kilogram de brânză de oaie vândut de către familia Sterp? Mama Geta se laudă cu cel mai mic preț de pe piață: „Noi o dăm mult mai ieftin. E treabă multă.”- kfetele.ro

Citeste si: Cum se înțelege, de fapt, Carmina Vârciu cu Anda Călin: ”Pentru mine este doar partenera tatălui meu”- radioimpuls.ro

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si