Eveniment astronomic de exceptie! Cea mai lunga si spectaculoasa eclipsa totala de luna din acest secol va avea loc peste cateva zile
Life

Eveniment astronomic de exceptie! Cea mai lunga si spectaculoasa eclipsa totala de luna din acest secol va avea loc peste cateva zile

L. S.
12 iul 2018

Cea mai lunga si spectaculoasa eclipsa totala de luna a secolului, va avea loc pe data de 27 iulie 2018, potrivit specialistilor.

Specialistii precizeaza ca eclipsa totala din 27 iulie va dura o ora si 43 de minute, iar conform Tech Times, eclipsa lunara 2018 va avea o durata totala de patru ore, pana cand va trece de umbra Pamantului. In luna ianuarie a acestui an, a fost vazuta Superluna albastra sangerie, care a fost spectaculoasa, insa eclipsa totala din 27 iulie va fi cu 40 de minute mai lunga decat cea de la inceputul anului.

Citeste si: Anunt urias! Elevii vor primi mai multi bani! Nu, nu este vorba de alocatii pe 2018. Vor primi bani in plus

Elipsa luna 2018, cea mai spectaculoasa eclipsa totala din ultimul secol. Eclipsa totala de Luna va cuprinde eclipse partiale care vor incepe la ora 21.24 (ora Romaniei) si se vor incheia la ora 01.29 (ora Romaniei). Evenimentu astronomic va fi vizibil pe intregul glob si va contine culorile specifice ale unei 'Luni sangerii'.

Citeste si: Cerbul de Aur 2018. Surprizele pregatite de organizatori si numele artistilor care vor urca pe scena festivalului

Acest fenomen unic in ultimul secol va avea o durata atat de indelungata din cauza datei. In noaptea de 27 spre 28 iulie are loc atat Luna Plina, cat si apogeul lunar. Acesta va fi momentul in care satelitul natural se va afla la cel mai indepartat punct de Pamant. Astfel, aceste doua fenomene ce au loc simultan provoaca o eclipsa lunara extinsa.

Eclipsa va fi vizibila in intregime de pe teritoriul Romaniei la inceputul serii de 27 iulie. Momentul maxim al eclipsei totale de Luna va fi la ora 23.22.

sursa: observator.tv

Citeste si: O familie din Navodari e disperata! Fata lor a spus ca merge in apa si nu s-a mai intors

 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook