Noi măsuri pentru elevi înaintea examenelor naționale. Ce îi așteaptă de pe 1 iunie

Premierul Ludovic Orban a cerut ca până pe 1 iunie școlile să fie dotate cu măști de protecție, în contextul în care cursurile de pregătire pentru examenele naționale încep pe 2 iunie.

Author: I.C. miercuri 27 mai 2020 , 11:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Premierul a vorbit și despre distribuția măștilor de protecție pentru persoanele aflate în stare de vulnerabilitate, spunând că trebuie colectate datele necesare de la administrațiile locale pentru lansarea procedurii de licitație.

Citeste si: Programul IMM Invest va suferi modificări. Ce se schimbă pentru firme

„Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii, aveţi grijă că aveţi obligaţia de a finaliza procedurile de licitaţie şi de a şi distribui măştile. Ministerul Educaţiei, cel târziu până în data de 1 iunie, trebuie să ajungă la şcoli, iar Ministerul Sănătăţii, în momentul în care aveţi solicitările, datele de la administraţiile locale- şi aici trebuie să mişte rapid Direcţiile de sănătate publică- trebuie să lansaţi imediat procedura de licitaţie, astfel încât să putem să distribuim măştile către cele 2.300.000 de persoane aflate în stare de vulnerabilitate”, a spus Orban.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că procedurile de achiziție se află în plină desfășurare.

Citeste si: Ministrul Educaţiei: Nu există nici măcar teoretic varianta anulării Bacalaureatului şi a Evaluării Naţionale

„Suntem în plină desfăşurare a procedurii de achiziţie pentru măşti, în aşa fel încât pe data de 2, atunci când elevii revin la şcoală pentru cursurile de pregătire, să aibă măştile necesare în fiecare unitate de învăţământ", a susţinut Monica Anisie.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că sunt așteptate date de la Ministerul Muncii, apoi va fi lansată procedura de licitație pentru măști destinate persoanelor aflate în stare de vulnerabilitate.

„Vedeţi că datele trebuie să fie transmise şi de administraţiile locale, pentru că ei au evidenţa persoanelor. Evident le confruntaţi cu datele de la Ministerul Muncii privind persoanele cu dizabilităţi, privind persoanele care sunt beneficiare ale pensiei sociale, indemnizaţiei sociale şi trebuie să faceţi estimarea cantităţii totale de măşti şi trebuie lansată procedura, va fi o cantitate mare. Gândiţi-vă, dacă distribuim 50 de măşti către 2.200.000- 2.300.000 de cetăţeni români, va fi o cantitate mare şi după aia vom avea inclusiv probleme logistice de distribuţie în teritoriu, astfel încât noi trebuie să ne mişcăm cât mai repede”, a explicat Ludovic Orban.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si