Examenul de rezidenţiat care ar fi trebuit să aibă loc în 17 noiembrie a fost amânat

Ministerul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, vineri, că examenul de rezidenţiat care ar fi trebuit să aibă loc în 17 noiembrie a fost amânat.

K.B., vineri 04 octombrie 2019 , 12:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Suntem în imposibilitatea de a susţine examentul de rezidenţiat la data programată”, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Aceasta a explicat că examenul va avea loc în 8 decembrie, fiind luate în calcul mai multe aspecte la stabilirea noii date, printr ecare şi posibilitatea ca medicii să poată fi angajaţi până la finalul anului.

Sorina Pintea a precizat că s-au căutat tot felul de soluţii legale de rezolvare a problemei, dar, în lipsa unui ministru al Educaţiei, examenul nu poate fi organizat în data de 17 noiembrie.

Pintea a afirmat că examenul de rezidenţiat se organizează în baza a şapte ordine de ministru, trei dintre acestea trebuind să fie semnate atât de ministrul Sănătăţii, cât şi de ministrul Educaţiei.

Pintea a afirmat că a solicitat MInisterului Educaţiei o rezolvare a problemei, dar i s-a transmis că ”Ministerul Educaţiei este în imposibilitatea” de a viza orice document.

Citeste si: Avocatul familiei Luizei Melencu, declarații bombă: Se dorește închiderea dosarului pentru omor

În plus, Pintea susţine că nu există posibilitatea emiterii unei ordonanţe de urgenţă prin care să poată fi rezolvată organizarea examenului şi susţine că nu doreşte să ia decizii care ar putea vulnerabiliza acest examen.

Deputatul PNL Antoneta Ioniţă susţine că PSD politizează examenul de rezidenţiat invocând lipsa unui ministru al Educaţiei pentru o eventuală amânare a acestuia.

Citeste si: O altă victimă a lui Dincă rupe tăcerea: „Aveam nouă ani. a început, prima dată, să îmi bage mâna în pantaloni, după să mă...”

”Actuala guvernare se foloseşte, în această campanie electorală, până şi de studenţii de la Medicină. Există pârghii legale pentru ca examentul de rezidenţiat să poată fi susţinut la data stabilită. Guvernul poate emite o Ordonanţă de Urgenţă pentru ca Ministerul Sănătăţii să organizeze, fără a avea nevoie şi de acceptul Ministerului Educaţiei, examenul de rezidenţiat”, a transmis, joi, deputatul Antoneta Ioniţă, membru în Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor.

Aceasta susţine că ”în trei ani de guvernare, PSD a dat Ordonanţe de Urgenţă pe bandă rulantă doar ca să facă pe plac intereselor personale ale lui Liviu Dragnea, însă acum, când există cu adevărat o urgenţă, Guvernul nu ia nicio măsură”.

Citeste si: Imagini HALUCINANTE cu Mario Iorgulescu înainte de teribilul accident în care a murit un tânăr!

Interimatul lui Daniel Breaz la Ministerul Educaţiei a expirat în 17 septembrie. Examenul de rezianţiat era programat în 17 noiembrie.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si