Martea trecuta a fost o veritabila zi „Z” pentru familia omului de afaceri Dinu Patriciu, care a decedat in 2014. Mostenitorii miliardarului au pierdut 5 procese, toate in aceeasi zi si toate cu acelasi obiect: executarea silita. In zilele urmatoare, din conturile familiei ar trebui sa se retraga aproape un milion de euro. Si este doar inceputul.

Sabina Patriciu (sotia numarul 2) si Ana, fata cea mare a miliardarului

Procedura de succesiune, dupa moartea lui Dinu Patriciu, s-a incheiat si, paradoxal, asta este o veste proasta pentru cele doua fiice si tot atatea foste sotii ale lui Dinu Patriciu.
La momentul mortii, Dinu Patriciu se confrunta cu grave probleme financiare, iar bancile creditoare se indreptasera impotriva lui. Afaceristul ajunsese sa datoreze zeci de milioane de euro si doar moartea lui a putut sa infraneze avantul creditorilor de a-l lasa fara avere.

Odata cu moartea lui Dinu Patriciu, executarile silite au fost suspendate pana la momentul in care mostenitorii legali intrau in posesia averii prin succesiune. In tot acest timp, bancherii au incercat sa impiedice instrainarea bunurilor familiei, astfel incat sa mai aiba ce recupera. In fine, recent, succesiunea s-a incheiat, iar bancile au trecut la atac.
Pe data de 7 martie, Maria Patriciu, una dintre fiicele lui Dinu, a pierdut 3,02 milioane lei plus cheltuieli de judecata, in cadrul unui singur proces de executare silita. In aceeasi zi, Maria a mai pierdut alte doua procese: unul de 191.610

lei si altul de 118.511 euro.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Dana Patriciu va ajunge si ea la tribunal

Ana, sora Mariei, a fost executata pentru 9.370
euro, respectiv 118.511 euro. Si Sabina, a doua sotie a miliardarului, trebuie sa dea bancii 191.610 lei si 9.370 euro.
Dana Patriciu, a patra sotie, trebuie si ea sa-si trimita avocatii in zilele urmatoare in fata instantei, insa rezultatul nu e greu de anticipat.
Toate executarile de mai sus se refera la membrii familiei, ca mostenitori ai lui Dinu Patriciu. Sumele relativ mici obtinute de banca se justifica prin faptul ca executarile s-au referit pana acum doar la bilete la ordin, adica forma cea mai simpla de recuperare a creantelor. Este doar inceputul, pentru ca lunile urmatoare sunt decisive pentru urmasii lui Dinu Patriciu, care ar putea sa piarda absolut tot, in cazul in care instanta va da o decizie favorabila creditorilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si