Românii sărbătoresc astăzi Ziua Națională și peste tot în țară s-au organizat parade și evenimente speciale. Cel mai mare eveniment are loc la București, parada de 1 Decembrie aducând pe străzile din Capitală mii de oameni.

Ziua Națională este zi liberă de la stat așa cum se întâmplă și cu data de 30 noiembrie, astfel că oamenii au parte de un weekend prelungit. Minivacanța de 1 Decembrie i-a găsit pe cei mai mulți dintre români la munte, acolo unde deja a venit prima zăpadă.

Personalități din România și-au deschis sufletul astăzi și ne-au povestit, în exclusivitate, ce amintiri îi leagă de țara noastră, la ce se gândesc în momentele în care sunt plecați peste hotare și cum vor petrecea această zi.

dumitru dragomir

Dumitru Dragomir, în timpul emisiunii "40 de întrebări cu Denise Rifai"

[Sursa foto: Captură YouTube]

Mitică Dragomir spune cum petrece de 1 Decembrie

Celebrul fotbalist ne-a mărturisit că Ziua Națională va fi categoric sărbătorită în familie. Cu un simț al umorului extrem de bine dezvoltat și cu zâmbetul pe buze, Nea Mitică a făcut inclusiv glume cu privire la ziua de 1 Decembrie și la vârsta lui.

Citește și: Pensiile, alocațiile și indemnizațiile pentru copii, în pericol de întârziere înainte de Sărbători. Când se plătesc în decembrie 2023?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Fostul șef al LPF spune că la vârsta de 77 de ani este o bucurie faptul că apucă fiecare zi de 1 Decembrie, iar mai apoi râde copios.

"Voi petrece categoric alături de familie. Noi ne bucurăm de fiecare dată când reușim să ne strângem împreună. Nu ne bucurăm doar de 1 Decembrie, facem cumva să ne bucurăm de fiecare 1 ale lunii, tocmai pentru că la vârsta noastră suntem fericiți că le apucăm", a explicat Dumitru Dragomir, pentru Stirilekanald.ro.

Nea Mitică a intrat în conducerea fotbalului românesc în 1991, iar în 1996 a devenit chiar președintele Ligii Profesioniste de Fotbal. După o carieră în lumea sportului, un drum în politică și mai apoi lansarea în afaceri imobiliare, Dumitru Dragomir spune că a ajuns la vârsta la care se bucură de fiecare clipă a vieții.

"Este o zi cu o încărcătură istorică frumoasă, de respectat și fiecare român trebuie să se bucure. Pentru mine, 1 Decembrie este în fiecare 1 ale lunii și reușesc să trăiesc din plin fiecare clipă", a explicat Nea Mitică.

steagul romaniei

Steagul României

[Sursa foto: PixaBay]

Mitică Dragomir lucrează și în minivacanța de 1 Decembrie

Dumitru Dragomir s-a lansat în urmă cu câțiva ani în afaceri imobiliare. Dacă în minivacanța de 1 Decembrie cei mai mulți dintre români sunt în concediu sau profită din plin de libere, Nea Mitică recunoaște că va sărbători și prin muncă.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Repetițiile pentru parada de Ziua Națională sunt pe final. Spectatorii vor avea parte de un spectacol inedit

Fostul șef al LPF mai are câteva apartamente de terminat într-unul dintre blocurile pe care le-a construit așa că va profita de timpul liber și se va concentra pe construcții și afacerile sale și va rămâne în București pentru aceste sărbători.

"Am avut vacanță toată viața și nu am abuzat de ea. Din contră, am muncit mereu așa că voi sta acasă anul acesta pentru că am mult de muncă. Mai am apartamente de terminat în blocurile mele așa că o să rămân în București și evident, o să muncesc", a mai precizat Mitică Dragomir, în exclusivitate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si