UPDATE 23.00:  Rezultatele parțiale prezentate de CURS-Avangarde în exit-poll-ul pentru alegerile locale din București, pentru funcția de primar al Capitalei și pentru funcțiile de primar de sector, valabile pentru ora 21, ora închiderii urnelor: 

Primăria Capitalei

  1. Nicușor Dan 47,8%
  2. Gabriela Firea 39%
  3. Traian Băsescu 9,4%
  4. Florin Călinescu 1,8%
  5. Călin Popescu Tăriceanu 1,6%

Primăria Sectorului 1

  1. Clotilde Armand 48%
  2. Dan Tudorache 36,5%
  3. Ioana Constantin 7,5%
  4. Adina Alberts 1,8%
  5. Amalia Nenovici 1,5%
  6. Daniel Bucura 1,5%

Primăria Sectorului 2

  1. Radu Mihaiu 42,5%
  2. Dan Cristian Popescu 30,4%
  3. Neculai Onțanu 12,7%
  4. Marian Militaru 6,2%
  5. Florin Manea 2,7%
  6. Ramona Mezei 1,5%

Primăria Sectorului 3

  1. Robert Negoiță 39%
  2. Adrian Moraru 34%
  3. Aurelian Bădulescu 14,1%
  4. Mihail Neamțu 8,1%
  5. Bogdan Brătianu 1,2%

Primăria Sectorului 4

  1. Daniel Băluță 55%
  2. Simona Spătaru 37%
  3. Ștefănel Dan Marin 4,1%
  4. Ovidiu Zară 1,3%

Primăria Sectorului 5

  1. Cristian Băcanu 27,3%
  2. Cristian Popescu Piedone 27,3%
  3. Daniel Florea 24,3%
  4. Marian Vanghelie 14,2%
  5. Cătălin Lucian Iliescu 4%
  6. Ion Valentin Voicu 1,3%

Primăria Sectorului 6

  1. Ciprian Ciucu 48,2%
  2. Gabriel Mutu 35,2%
  3. Ștefan Florescu 7,4%
  4. Tudor Ionescu 2,9%
  5. Anca Bălășoiu 1,4%

EXIT-POLL SOCIOPOL alegeri locale 2020

La ora 21, conform exit-poll-ului realizat de Sociopol, Nicuşor Dan, candidatul PNL-USR-PLUS a obţinut 45%, Gabriela Firea, candidatul PSD, a obţinut 44%, iar Traian Băsescu, candidatul PMP, are 7% la sută din voturi, potrivit Romania TV.

UPDATE: La ora 19.00, cu două ore înainte de închiderea urnelor, Nicuşor Dan avea un avans de 5 procente în faţa Gabrielei Firea, susţin surse politice pentru Adevărul. Cifrele sunt furnizate de casele de sondare pe baza EXIT POLL- urilor. Diferenţa va creşte în cazul în care prezenţa la urne se va menţine pe un trend ascendent. Dreapta ar putea câştiga 5 din cele 6 sectoare: cea mai strânsă luptă se duce la Sectorul 4. 

La ora 19.00, potrivit surselor Adevărul, Nicuşor Dan are cinci procente peste Gabriela Firea. 

La Alegerile Locale 2020 de duminică, 27 septembrie, se vor realiza trei exit poll-uri. Centrul de Sociologie Urbană şi Regională- CURS, Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde şi Fundaţia „Biroul de Cercetări Sociale”- BCS au fost acreditate, vineri, de Biroul Electoral Central să facă sondaje de opinie la ieşirea de la urne la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

În ce oraşe se fac exit poll-uri pentru alegerile locale 2020?

CURS va efectua sondaje în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov, Craiova, Baia Mare, Oradea, Piteşti, Constanţa, Ploieşti, Focşani, Deva, Alba Iulia, Arad.

Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde va efectua exit poll în Bucureşti, Craiova, Constanţa, Cluj, Iaşi şi Baia Mare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Nicușor Dan, întâlnire cu președintele Iohannis la Cotroceni

Alegeri locale 2020
Alegeri locale 2020

Fundaţia „Biroul de Cercetări Sociale”- BCS a primit acreditare pentru Drobeta Turnu Severin, Râmnicu Sărat şi în oraşul Eforie.

Conform hotărârilor adoptate, la alegerile locale 2020 operatorii de sondaje efectuate la ieșirea de la urne (exit-poll) au acces, în baza acreditării, în imobilul în care funcţionează secţia de votare şi în raza de 500 de metri din afara acestuia, fără a avea acces în interiorul localului de vot. Aceştia au obligaţia de a nu tulbura liniştea şi ordinea publică şi de a nu interveni în niciun mod în procesul de organizare şi desfăşurare a alegerilor.

Citeste si: Cum pot vota bolnavii de COVID-19 la Alegerile Locale 2020

Cum votezi la alegerile locale 2020?

Pe 27 septembrie au loc alegeri locale 2020 în România. Românii și cetățenii altor state din Uniunea Europeană cu domiciliul sau reședința pe teritoriul României au dreptul de a-și alege primarii, consilierii locali și consilierii județeni.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Dacă vrei să votezi în orașul în care ai și domiciliul din buletin atunci tot ce ai de făcut este să te prezinți cu un document de identitate valabil în ziua votului la secția la care este arondată adresa ta.

Citeste si: Klaus Iohannis, mesaj pentru români înainte de alegeri:"Din păcate, pandemia e departe de a se fi încheiat"

Documentele de identitate acceptate sunt: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic, în cazul elevilor din școlile militare, carnetul de serviciu militar. Este foarte important ca documentele să fie valabile în ziua votării.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si