Cum pot vota bolnavii de COVID-19 la Alegerile Locale 2020

Președintele AEP (Autoritatea Electorală Permanentă) a anunțat încă de la sfârșitul lunii august modalitatea prin care vor putea vota bolnavii de COVID -19.

Petru Luca, joi 24 septembrie 2020 , 09:24

Alegeri 2020
Bolnavii de COVID vor beneficia de urna mobilă
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Președintele AEP (Autoritatea Electorală Permanentă) a anunțat încă de la sfârșitul lunii august modalitatea prin care vor putea vota bolnavii de COVID -19. Astfel, Constantin Florin Mituleţu-Buică a spus că bolnavii de COVID-19 vor putea cere oricând urna mobilă la alegerile locale din acest an, ce urmează să se desfășoare pe 27 septembrie. 

Citeste si: Managerul Institutului Victor Babeș din Capitală, predicție cutremurătoare: "Nu ştiu dacă o să scape careva neîmbolnăvit"

Vor putea să ceară urna specială, denumită urnă mobilă în termeni populari. Îşi vor exercita dreptul la vot în condiţii normale, pentru că Institutul Naţional de Sănătate Publică a comunicat că portul măştii de către ambele persoane diminuează aproape la maximum această răspândire a virusului", a declarat Mituleţu-Buică într-un interviu acordat agenției naționale de știri Agerpres.

Alegeri 2020
Bolnavii de la Terapie Intensivă vor vota după un protocol bine pus la punct

Condiții speciale de vot vor fi create doar pentru persoanele care se află la terapie intensivă 

De condiții speciale în livrarea urnei vor beneficia și bolnavii de COVID-19 internați la secțiile de terapie intensivă, spune reprezentantul Autorității Electorale Permanente, care are încredere în disponibilitatea personalului medical, care va sprijini cu siguranță desfășurarea procedurii de vot în condiții de maximă siguranță sanitară. 

Citeste si: Gabriela Firea este susținută de femeia care a fost măritată cu soțul ei decedat! Carmen Firea și-a uimit amicii: “Nu pot să cred că o votezi pe ea. Știi cât de mult rău ți-a făcut ca om” EXCLUSIV

Condiţii speciale ar fi create doar pentru persoanele care se află la terapie intensivă, pentru că acolo se află un mediu diferit şi va trebui să fie purtat combinezonul acela şi luate toate măsurile de siguranţă. În rest, nu există o problemă de răspândire a virusului, indiferent că ne ducem în alte secţii din spitale sau la domiciliul acestor persoane", a susţinut preşedintele AEP, Constantin Florin Mituleţu-Buică, pentru sursa citată. 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si