Experiment inedit. Regenerarea creierului pacientilor aflati in moarte clinica ar putea fi posibila

Un experiment prin care se studiaza regenerarea creierului pacientilor aflati in moarte clinica a fost recent aprobat in SUA. Prin intermediul acestuia,se va studia daca un tratament ar putea, in mod miraculos, sa reinvie o persoana declarata moarta.

Author: A.C. Editor: Viorela Precupas joi 19 mai 2016 , 12:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Studiul Reanima Advanced Biosciences va utiliza celule stem, injectii de peptide si stimularea nervilor pentru a inversa moartea cerebrala confirmata de un examen clinic sau de EEG. Chiar si asa, este putin probabil ca experimentul sa dea roade.

Desi pare interesant, experimentul ridica o serie de probleme. Una dintre ele ar fi chiar modul in care este definita moartea cerebrala.

Desi lipsa respiratiei si a pulsului au fost considerate semnele distinctive ale mortii, anumite persoane, precum cele care au suferit de hipotermie extrema sau de lipsa de oxigen, desi prezinta aceste semne, ar putea fi reinviate, scrie descopera.ro.

Totodata, apare si intrebarea etica, daca acest tratament ar putea readuce la viata o persoana decedata. Mai exista si probabilitatea ca personalitatea individului suspus la acest tratament sa fie schimbata, deoarece amintirile si functiile pot di pierdute sau inlocuite.

Pe de alta parte, acest experiment ar putea ajuta oamenii de stiinta sa afle mai multe despre neuro-regenerare, care este din punct de vedere stiintific si medical util.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si