Experimentul ”Clade X”: 900 de milioane de oameni vor muri în lipsa unui vaccin! Americanii au simulat în urmă cu 2 ani o pandemie mondială, iar concluziile sunt îngrijorătoare

În urmă cu doi ani, institutul John Hopkins Center for Health Security a realizat o simulare a unei pandemii globale. Rezultatele sunt de-a dreptul îngrijorătoare astăzi, când această amenințare a devenit realitate.

Radu Constantin, vineri 03 aprilie 2020 , 09:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Experiții Institutului John Hopkins au pus în practică scenariul unei pandemii globale, în mai 2018. Simularea a primit numele ”Clade X” și a dovedit încă de atunci că nici Statele Unite și nici omenirea nu este pregătită pentru o astfel de realitate.

Exercițiul s-a concentrat pe strategii la nivel înalt, decizii și politici care să prevină scăparea de sub control al unei pandemii. Scenariul a pornit de la infectarea populației cu un nou virus cu elemente genetice ale virusului Nipah, transmis inițial de la animal (liliac sau porc infectat) la om și care se poate transmite cu ușurință interuman sau prin alimente contaminate. Virusul Nipah este asemănător COVID-19 prin simptomalogie: inițial este asimptomatic dar contagios, provoacp febră, stări de vomă și infecții respiratorii acute (diferența este că Nipah poate provoca encefalită care duce la moarte).

Moartea, pe ruta: Frankfurt-Caracas-New York

Scenariul prevedea infectarea a 20% din populația lumii iar simularea a arătat cum acesta este transmis de la om la om, pornind din Frankfurt, Germania, apoi în Caracas, Venezuela, înainte de a ajunge în Statele Unite. Din acel moment, autoritățile americane prezente la exercițiu urmau să ia decizii rapide care țin de politica externă (cum ar fi în industria turismului), monitorizarea și carantinarea tuturor celor expuși la virus, încetinirea sau stoparea răspândirii vrusului precum și un plan de colaborare între guvern și sistemul privat de sănătate.

Potrivit simulării, în scenariul ”optimist”, la 20 de săptămâni de la izbucnirea pandemiei virusul fusese eradicat însă cu prețul pierderii a 150 milioane de oameni pe tot întregul mapamond, dintre care 15 milioane doar în Statele Unite. Varianta pesimistă, în care un vaccin eficient nu fusese încă inventat, numărul morților ajungea la 10% din întreaga populație a lumii, adică 900 milioane de oameni.

Operațiunile ”Dark Winter” și ”Atlantic Storm”, eșec pe linie din partea autorităților

Clade X nu este primul experiment realizat de americani pornind de la scenariul unei pandemii mondiale. O astfel de simulare a fost realizată în 2001 și intitulată ”Dark Winter”. Ea a avut la bază izbucinrea unei pandemii de variolă, exercițiul fiind oprit la 24 de ore de la debut atunci când participanții au realizat că ”au pierdut lupta”. De asemenea simularea ”Atlantic Storm” a avut la bază tot o pandemie de variolă, virusul fiind folosit însă ca o armă biologică. Nici în acest caz, rezultatele nu au fost unele îmbucurătoare.

Șeful institutului John Hopkins: ”Nu suntem pregătiți, dar se va întâmpla”

Concluzia medicului Eric Toner de la Institutul John Hopkins, cel care a condus proiectul Clade X a fost că omenirea nu e pregătită încă pentru o astfel de pandemie: ”Nu avem abilitatea de a produce vaccinuri destinate unui agent nou patogen în câteva luni ci mai degrabă în decenii. Nu avem un sistem de săntate la nivel mondial care să identifice și să controleze o epidemie înainte să devină pandemie. Știu că se va întâmpla, doar că nu știu când”, a spus Dr Toner pentru Business Insider, acum 2 ani.

Citeste si: Arde Europa în plină pandemie COVID-19! Marele pericol e la granița României. Gestul scandalizează EU și SUA

Citeste si: PSYCOVID-19, ”virusul mental” asociat coronavirusului! Peste 100 de psihologi din România intră în luptă! Anunț de ultim moment

Citeste si: SUA dețin dovada. Raportul care demonstrează cum a încercat China să ascundă efectele reale ale coronavirusului: „Au mințit pentru a proteja regimul”

Pandemia COVID-19 se apropie veritiginos de un milion de persoane infectate la nivel mondial, din care aproape 50.000 decedați și peste 200.000 de vindecați.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si