Economisiti in loc sa cheltuiti, ne transmit specialistii! Cumparaturile inutile dauneaza MAI ALES ACUM buzunarului!

Prima regula: faceti diferenta intre dorinte si nevoi! Alegeti mancarea, in locul obiectelor la promotie de care nu aveti nevoie.

ROXANA MIHAI – PSIHOLOG: “Vorbim de shopping compulsiv atunci cand suntem stresati, suntem agitate.

Ne repezim si cumparam!”

Lucrurile cumparate pe fond emotional, dar si mofturile ne golesc buzunarele incet si sigur intr- o perioada in care ar trebui sa ne tinem bugetul la adapost.. ca in anii trecuti, criza ar putea lovi in oamenii de rand prin somaj si inflatie, iar previziunile sumbre sunt confirmate de Banca Mondiala: Economia României creste peste potentialul ei in urmatorii doi ani si in acest caz mai marii tarii ar putea sa impuna masuri fiscale suplimentare. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

ION RADU ZILISTEANU, analist economic: “ In proportie de doua treimi, aceste cresteri de produs intern brut s-au datorat consumului si consumul a crescut pentru ca s-au marit pensii, salarii.

Insa asemenea cresteri economice care generaza tranzactii si in piata imobiliara, daca se bazeaza pe consum ele nu sunt sustenabile si nu merg la nesafarsit”.

DAN SUCIU: “E obligatorie o crestere echilibrata, daca vrem sa mai avem crestere, de-acum incolo, mizand doar pe consum, nu se va mai putea”.

Intr-un raport intocmit de curand, agentia de evaluare Standard & Poor's anticipeaza ca avansul economic inregistrat de tara noastra va provoca o crestere a deficitului fiscal si de cont curent ce va duce la un declin abrupt al economiei intr-un timp

relativ scurt. E important, asadar, sa dam dovada de chibzuinta.

Regula 2: stergeti de praf investiile pe care le-ati facut anul trecut! Poate nu mai sunt in trend, dar va scapa de o cheltuiala in plus!

MIRELA ZIVARI – psiholog: “Usurinta cu care o persoana poate sa acceseze un obiect, in rate, cu dobanda, il face sa greseasca si sa cumpere mai mult cat e cazul”. 

Ce e de facut? Ei bine, daca aveti economii si nu vreti sa le tineti in banca, investiti in loc sa cheltuiti, dar cu mare grija! Fara un plan bine pus la punct si fara indrumarea unui specialist, v-ati putea trezi in faliment.

Citeste si: Vaduva unui militar american il acuza pe Trump ca a facut-o sa planga in timp ce vorbeau la telefon: "Mi-a facut rau"

Specialistii va recomanda sa le transformati in teren arabil sau sa cumparati obiecte de arta valoroase. Pana acolo insa, e bine ca macar sa constientizam pericolul care ne paste!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si