Experții epidemiologi vin cu vești proaste despre COVID-19

Intensitatea cu care virusul se va răspândi nu va fi influențată de temperaturile ridicate care vor urma să vină pe timpul verii.

K.B., marți 31 martie 2020 , 09:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Conform unui studiu realizat de specialişti de la Massachusetts Institute of Technology, temperaturile ridicate nu vor influenţa prea mult evoluţia virusului. Cercetărorii Qasim Bukhari şi Yusuf Jameel consideră că ”în cea mai mare parte a lumii, noul coronavirus nu îşi va diminua evoluţia în timpul verii”.

Citeste si: Martin Tudor a fentat moartea vara trecută! ”A făcut un preinfarct și s-a internat la o clinică din Turcia”! Dezvăluiri uluitoare despre fostul portar al Stelei care a murit luni

”În acest moment, acest virus atacă întreaga populaţie a lumii şi, din păcate, sosirea anotimpului cald nu va stopa epidemia. Astfel, distanţarea fizică, igiena, testarea şi consolidarea sistemelor de sănătate sunt singurele măsuri pe care orice naţiune le poate lua în prezent”, a spus şi Matthew Ferrari, profesor de biologie la Universitatea din Pennsylvania.

Citeste si: Prof. dr. Virgil Păunescu: "La Institutul OncoGen, Timișoara AVEM VACCINUL împotriva virusului Covid-19"

Citeste si: Firea: Viteza de testare a pacienţilor din Bucureşti a crescut de la 120 de teste pe zi la 900 de teste

”Va fi o mică scădere a virulenţei răspândirii, dar nu putem discuta, sub nicio formă, de o suprimare a pandemiei. Virusul trăieşte bine-mersi în organismul uman la temperaturi de 36,5-37 de grade Celsius şi nu va fi influenţat de temperaturile ridicate, de vară”, susţine profesorul doctor Emanoil Ceauşu, conform Adevărul.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si