Emisiunea "ROventura" vă așteaptă cu povestiri fascinante și peisaje desprinse din povești de basm, într-o incursiune inedită.

Citește și: VIDEO- Unde mergem în city break cu prietenele? Napoli este orașul perfect pentru o vacanță cu fetele

Tinutul situat între Valea Mureșului și Tara Hațegului este un loc cu totul special, unde izolarea a contribuit la conservarea unor tradiții fabuloase și la menținerea unui mediu înconjurător de poveste.

Graiul, portul și tradițiile padurenilor sunt unice în felul lor. Satelor de dincolo de codri le caracterizează un farmec aparte, iar liniștea lor este acum tulburată doar de turiști entuziasmați sau de comercianții ambulanți. Dincolo de aceste sate pitorești, veți fi impresionați de oglinda de apă a Munților Poiana Rusca și de frumusețea lacului Cincis.

Explorați Tinutul Pădurenilor cu gazdele emisiunii "ROventura", sâmbătă, la Kanal D!

Pentru iubitorii de istorie, emisiunea va dezvălui poveștile uluitoare legate de furnalul de la Govajda, cel mai mare furnal din Europa continentală, construit acum mai bine de 200 de ani, și de contribuția sa la istoria siderurgiei românești. Această zonă a fost un veritabil centru de producție, iar resursele prelucrate aici erau exportate în întreaga lume, contribuind la dezvoltarea locală și atrăgând tot mai mulți muncitori determinați să-și facă o viață aici.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Cum să alegem ghiozdanul potrivit pentru cei mici? „Ghiozdanul tip troler este mult mai versatil decât unul clasic”

Vizitatorii se pot bucura din plin de frumusețea naturii, pot face o plimbare relaxantă cu barca pe luciul de apă și se pot răsfăța cu adevărate minuni culinare, gândite pentru a satisface cele mai exigente papile gustative.

Citește și: VIDEO- Românii blocați în Grecia, greu de adus în țară

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15.00, o călătorie de neuitat într-o destinație de basm și întâlnirea cu oameni excepționali, prezentată de Andreea Stravoiu și George Mihai, într-o nouă ediție a emisiunii "ROventura," la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si