VIDEO | Explozie urmată de incendiu la combinatul Chimic Azomureș. Mesaj Ro-Alert după miezul nopții

O explozie urmată de incendiu a avut loc marţi noaptea, în jurul orei 1.00, la staţia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomureş. În urma evenimentului a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populaţiei din zona limitrofă.

Author: Razvan Ilie miercuri 07 iulie 2021 , 07:21

Explozie urmată de incendiu la combinatul Chimic Azomureș. Mesaj Ro-Alert după miezul nopții
Explozie urmată de incendiu la combinatul Chimic Azomureș. Mesaj Ro-Alert după miezul nopții.[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Explozie urmată de incendiu la Azomureș. Pentru stingerea incendiului, au intervenit pompierii militari de la ISU Mureş şi Serviciul Privat Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul operatorului economic. Incendiul a fost inițial localizat, fără pericol de extindere, şi s-a intervenit pentru lichidare.

Citeste si: VIDEO| Răniții din explozia de la Petromidia, în comă indusă

UPDATE 8.30. Incendiul izbucnit la instalaţia de amoniac a Combinatului Chimic Azomureş a fost lichidat, urmând ca o echipă experţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, condusă de adjunctul inspectorului general, să se deplaseze la Târgu Mureş, a anunţat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. 

O victimă în urma deflafrației

ISU Mureş precizează că nu există niciun pericol pentru populaţie sau personalul operatorului, fiind activată grupa operativă pentru gestionarea evenimentului.

Potrivit ISU Mureş, ca urmare a exploziei, un bărbat de aproximativ 50 de ani a suferit o fractură de membru superior.

Citeste si: Nor toxic după explozia de la Petromidia. Ce spune mesajul Ro-Alert pentru avertizarea populației

"Nu sunt emisii de amoniac"

Reprezentanţii Azomureş precizează, pe Facebook, că a fost identificată cauza evenimentului de către operatorii instalaţiei.

''Cauza evenimentului a fost identificata de operatorii instalatiei. Nu se inregistreaza emisii de amoniac la nivelul platformei sau in afara ei. La fata locului se afla acum reprezentantii autoritatilor. Nu exista pericol pentru comunitate", spun cei de la Azomureș.

Care a fost cauza exploziei

Potrivit reprezentanţilor combinatului, în timpul manevrelor de pornire a uneia dintre instalaţiile de producere a amoniacului de pe platforma Azomureş a avut loc un incendiu. O persoana a fost rănită, a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi este în afara oricărui pericol.

''Situaţia este acum sub control, este monitorizată de autorităţi, instalaţia unde a avut loc incendiul fiind oprită complet'', mai arată sursa citată.

Explozie recentă la Petromidia 

Reamintim că o explozie urmată de incendiu s-a produs, săptămâna trecută, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Un om a murit pe loc, iar alte c cinci persoane au fost rănite, dintre care două sunt în stare gravă.

Printr-un mesaj Ro-Alert, populaţia din zona Năvodari, Corbu, dar şi turiştii aflaţi pe litoral în zona Mamaia şi Mamaia Nord au fost sfătuiţi să evite zona Petromidia pe o distanţă de 1 kilometru, să rămână în locuinţe cu geamurile închise şi să nu se expună la noxe.

Reprezentanții Petromidia au informat că explozia s-a produs la instalația de hidrofinare petrol motorină. 

"Conform procedurilor interne de gestionare a situațiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiții de siguranță. În acest moment, echipele de intervenție acționează pentru controlul și stingerea incendiului", a fost mesajul transmis de reprezentanții rafinăriei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si