Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc anunță lansarea expoziției „SHAME – European Stories”, care va avea loc pe 15 februarie, de la ora 13:00, în stația de metrou Piața Unirii 1. Scopul expoziției, unde vor fi expuse 60 de tablouri este susținerea cauzei copiilor care au trăit în Căminele-spital din perioada regimului comunist din România. În acea perioadă se estimează că și-au pierdut viața din cauza tratamentelor inumane peste 15.000

de copii.

Citește și: Acuzat că și-a abuzat cei 4 copii

Expoziție cu 60 de tablouri pentru copiii abuzați

La evenimentul de mâine, vor participa ambasadori, oameni politici, reprezentanți ai ONG-urilor, jurnaliști, influenceri și victime ale regimului comunist din România.

,,Acum, la aproape 33 de ani de la Revoluția Română și de la momentul în care supraviețuitorii Căminelor-spital au fost eliberați din tenebroasele ziduri ale morții, avem datoria morală, chiar și tardiv, să le recunoaștem statutul de victimă a regimului comunist și să le oferim sprijin în vindecarea traumelor trăite. Să răspundem răului cu bine, să facem poveștile lor cunoscute, să ne unim eforturile pentru repararea trecutului injust’’ – a declarat Prof.univ.dr. Daniel Șandru – Președinte executiv IICCMER.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Citește și: Pedofilul care a torturat și înfometat copiii împreună cu partenera sa, găsit mort în celula de închisoare

Totodată, în cadrul expoziției vor fi expuse și povești ale celor care au supraviețuit abuzurilor trăite în copilărie sau care au trecut prin traumele adopțiilor forțate, a abuzurilor sexuale, ale îndepărtării de familii, ale traficului de persoane sau care au fost expuși experimentelor sociale.

10 copii vor cânta pentru a atrage atenția asupra fenomenului

Evenimentul va cuprinde și un performance inedit realizat de 10 copii din trupa Young Beats – cel mai tânăr ansamblu de percuție din România, aflat sub coordonarea renumitului muzician Zoli Toth. Copiii vor susține un moment artistic care va atrage atenția asupra acestui fenomen.

O astfel de expozițiea a avut loc și anul trecut, în cadrul Bienalei de la Veneția, și a fost expusă în luna octombrie 2022 în clădirea Consiliului Europei din Strasbourg.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si