Reteaua de socializare fondata de Mark Zuckerberg a fost tinta unui val urias de critici pentru ca a intarziat intreruperea difuzarii in direct a imaginilor atentatului din ChristChurch, Noua Zeelanda.

Scenele- de o cruzime atroce, au fost oprite abia dupa 17 minute, in urma sesizarilor facute la politie si... sterse abia ulterior, dupa ce ajunsesera sa fie vazute de utilizatori din intreaga lume.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

In urma presiunilor facute, compania a promis revizuirea conditiilor de utilizare a platformei Live, masura ceruta nu doar de utilizatori, ci si de lideri politici- in frunte cu presedintele Frantei, Emmanuel Macron,
care l-a primit acum 5 zile, la Elysees, pe Mark Zuckerberg.

Dupa noile reguli, utilizatorii care incalca regulamentul de utilizare a retelei sociale vor fi imediat blocati si nu vor mai putea folosi serviciul de Transmisiune in direct timp de 30 de zile. Difuzarea imaginilor nu va fi, insa, intarziata, in ciuda verificarii mai atente a continutului!

Schimbarea regulilor pentru transmisiunile in direct pe Facebook are in vedere stoparea promovarii extremismului, a agresivității si a manipularii prin intermediul retelei de socializare. Nu se stie inca daca aici intra si eventuala stergere de pe retea a accidentelor transmise in direct!

Compania planuieste sa aproape 8 milioane de dolari doar in noi parteneriate pentru imbunatatirea imaginii si a tehnologiei de analiza video pentru a fi cu un pas inaintea propagarii de imagini si sunete neadecvate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si