Facebook suspendă preinstalarea aplicaţiilor sale pe telefoanele Huawei

Facebook nu va mai permite preinstalarea aplicaţiilor sale pe telefoanele Huawei, decizia fiind o nouă lovitură pentru gigantul tehnologic chinez.

R.B., vineri 07 iunie 2019 , 11:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Facebook. Clienţii care au deja telefoane Huawei vor putea să folosească în continuare aplicaţiile Facebook şi să primească actualizări, a anunţat compania americană. Dar telefoanele Huawei noi nu vor mai avea preinstalate aplicaţiile Facebook, WhatsApp şi Instagram.

Vânzătorii de smartphone-uri încheie deseori acorduri pentru preinstalarea unor aplicaţii populare, cum este Facebook. Aplicaţii precum Twitter şi Booking.com sunt la rândul lor preinstalate pe telefoanele Huawei, pe multe pieţe.

Twitter a refuzat să comenteze, iar Booking Holdings nu a răspuns solicitărilor de informaţii.

Facebook. Decizia Facebook afectează perspectivele vânzărilor grupului Huawei Technologies, a cărui divizie de telefoane a devenit anul trecut cea mai mare sursă de venituri, susţinute de creşterea puternică din Europa şi Asia.

Reprezentanţii Huawei au refuzat să comenteze.

Citeste si: S-a dezbrăcat în direct pe Facebook, iar 30.000 de români au dat click să se uite la ea! Ce făcea femeia în tot acest timp: "Am rupt topul"

Facebook. Google anunţase deja că nu va mai furniza softul Android pentru telefoanele Huawei, după o perioadă de 90 de zile acordată de guvernul american care expiră în august. Dar Google Playstore şi aplicaţiile Google vor fi disponibile în continuare pentru modelele actuale de telefoane Huawei, inclusiv cele care nu au fost încă livrate sau chiar construite.

Facebook. În schimb, interdicţia Facebook se aplică tuturor telefoanelor Huawei care nu au ieşit încă din fabrici, potrivit unei persoane apropiate situaţiei. Facebook a refuzat să comenteze când va intra în vigoare măsura.

Citeste si: Fondatorul WhatsApp îi roagă pe toți să renunțe la Facebook! Ce argumente aduce

În luna mai, Washingtonul a interzis companiilor americane să livreze tehnologie către Huawei, pe fondul acuzaţiilor de grupul chinez are legături prea strânse cu guvernul chinez, existând riscul de spionaj.

Facebook. Deţinătorii actuali de telefoane Huawei care nu au Facebook  preinstalat, vor putea să facă acest lucru de la Google Playstore. Versiunile viitoare de telefoane Huawei nu vor mai avea acces la Google Playstore şi aplicaţiile sale, dacă guvernul american nu îşi va modifica decizia.

Citeste si: Românii vor cele mai noi modele de telefoane! Iată cât scot din buzunar pentru a fi în pas cu tendinţele

Grupul Huawei a anunţat că era pregătit pentru măsura luată de Washington şi vă depăşi orice problemă, Dar unii clienţi ai magazinelor din Europa şi Asia au declarat că sunt reticenţi să compere telefoane Hawei din cauza incertitudinilor, iar analiştii anticipează o scădere semnificativă a vânzărilor de smartphone-uri Huawei.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si