Schimbarea anunțată de Facebook: Sunt vizate regulile legate de atacarea persoanelor publice pe platformele sale

Facebook urmează să mărească protecțiile față de hărțuire, iar regulile legate de atacarea persoanelor publice pe platformele sale vor fi schimbate. De asemenea, va considera că activiștii și jurnaliștii sunt persoane publice ,,involuntare''.

Author: Alexandra Bercea joi 14 octombrie 2021 , 11:15

Facebook va schimba regulile legate de atacarea persoanelor publice pe platformele sale.

Facebook va schimba regulile legate de atacarea persoanelor publice pe platformele sale.

[Sursa foto: news.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

O nouă schimbare va fi abordată pe platforma de media socială cu privire la hărțuirea jurnaliștilor și a ,,apărătorilor drepturilor omului''.

Aceștia sunt considerați ca fiind în atenția publicului, prin activitatea pe care o fac, nu prin faptul că sunt persoane publice.

Citeste si: Rețelele de socializare Facebook, Instagram și WhatsApp, victime ale unor probleme tehnice luni după-amiază

Facebook, platformă atent urmărită la nivel mondial

Autorități de reglementare și parlamentari urmăresc atent această platformă media, în privința practicilor de moderare și a faptelor care dăunează din cauza platformei. Lunar, Facebook  are  circa 2,8 miliarde de utilizatori activi. Conținutul publicat și modul în care sunt tratate persoanele publice, a fost supus unor dezbateri intense.

În centrul atenției a fost sistemul de verificare încrucișată, care are ca efect exceptarea unor utilizatori cunoscuți de la regulile Facebook.

Citeste si: Ce face Marius Elisei, la o lună după ce s-a despărțit de Oana Roman: „Sunt gata să fiu fericit”. Bărbatul a apărut pe Internet cu zâmbetul până la urechi- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citeste si: Fără Facebook, Whatsapp și Instagram.

Imaginile modificate în Photoshop sau desenate nu vor mai fi permise

Facebook nu va mai permite conținutul sexualizat și nedorit, de exemplu pozele modificate în Photoshop sau desenate. De asemenea, atacurile negative legate de aspectul unei persoane, de exemplu, din comentarille din profilul unei persoane publice, vor fi interzise.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre păcănelele online


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si